Кризата в Столичния общински съвет продължава. Трети месец членовете на

...
Кризата в Столичния общински съвет продължава. Трети месец членовете на
Коментари Харесай

Ивайло Йонков: Кризата в СОС може да се реши само от първата политическа сила

Кризата в Столичния общински съвет продължава. Трети месец членовете на локалния парламент не могат да си изберат ръководител и да стартират работа. Според общинския консултант от “Синя София ” Ивайло Йонков днешното съвещание, траяло по-малко от пет минути, е било срамно.
Решение на рецесията има, това решение обаче би трябвало да го даде първата политическа мощ в Столичния общински съвет. Още след оповестяването на резултатите от изборите те трябваше да си дадат ясна сметка каква е обстановката, кой какъв брой общински съветници има и бързо да вземат решение какво болшинство желаят да създадат в случай че желаят да ръководят.
Ивайло Йонков сподели, че има два разновидността. Според него първият е да се ръководи с ГЕРБ, а вторият – с Българска социалистическа партия.

„ Прочетох, че упоритостта на господин Борис Бонев е да ръководи с реформаторско болшинство, без присъединяване на ГЕРБ. Втората вест беше изявлението на Васил Терзиев, който сподели, че или ще има алена женитба, или сглобка. Това значи, че вътре в тази коалиция има някакви нюанси, които те не са прецизирали между тях “, сподели още Йонков.

Надявам се, че след три месеца ще съумеят да стигнат до някакво решение, което да изберат – дали ще е то дясно или с Българска социалистическа партия, изясни той.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР