Кризата в Спартак Плевен продължава с пълна сила. Дори и

...
Кризата в Спартак Плевен продължава с пълна сила. Дори и
Коментари Харесай

Берое също се възползва от кризата в Плевен

Кризата в Спартак Плевен продължава с цялостна мощ. Дори и след привличането на Седариан Рейнс, плевенчани още веднъж не съумяха да се завърнат на победния път и довечера изгубиха от някогашния тим на най-новото си американско попълнение - Берое, с крайното 79:95 (26:25, 17:19, 16:22, 20:29), в среща от 14-ия кръг на НБЛ.

Старозагорци пък стопираха отрицателната серия от две следващи загуби и застанаха на шестото място във краткотрайното класиране с баланс от 6-7. Спартак пък позволи пето поредно проваляне, като воденият от Тодор Тодоров отбор е четвърти в таблицата с актив от 7-6.

Защитата на Спартак не съумя да се опълчи по никакъв метод на водача на Берое Дариъс Хол, който методично се трансформира в един от най-хубавите чужденци в българското състезание през сегашния сезон. Американецът избухна с 35 точки в коша на плевенчани при 63% успеваемост от игра. Александър Тодорович също се показа доста мощно в “Балканстрой ” със свиреп дабъл-дабъл от 22 точки и 17 битки. Дарин Иванов вкара още 15 точки, а Робърт Георгиев и Михаил Кобаков се разписаха с по 10.

Иначе, по-голямата отдалеченост сред двата отбора се отвори чак в третата четвърт, когато Хол, Тодорович и компания записаха мощна серия и излязоха напред при 64:54 в своя изгода. Тимът на Бойко Миленков довърши противника си при започване на финалния интервал, който стартира със серия от 17:4 в интерес на гостите от Стара Загора. По този метод разликата се подвигна до цели 20 точки при 83:63 и до края мачът се доиграваше.

Николай Маринов приключи с 14 точки за Спартак Плевен. Николай Стоянов добави 13, Цветомир Чернокожев вкара 11, а Димитър Маринчешки, Ивко Ивков и Мартин Маринов допълниха с по 10 точки.

Снимка: НБЛ

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР