Кризата в шивашкия бранш нанесе тежък удар на две дружества,

...
Кризата в шивашкия бранш нанесе тежък удар на две дружества,
Коментари Харесай

Родопите в паника! Десетки остават без работа заради...

Кризата в шивашкия отрасъл нанесе тежък удар на две сдружения, които бяха измежду водещите в Източните Родопи години наред, написа 24rodopi.com.

„ Сьонмез интернешенъл ” продава фабриката си в Джебел и напуща България. Решението е на притежателя Мустафа Сюлейман, който живее в Лондон. Изпълнителният шеф на сдружението в Джебел Самир Паша договаря с евентуални купувачи на предприятието.

Масовите съкращения на служащи в Джебел провокираха неодобрение, наложи се намесата на синдикатите. Проблем се оказа, че във фабриката няма синдикална организация. Работодателят притискал шивачките сами да подават молби за овакантяване, някои се огънали, само че множеството упорстват да си получат компенсации от сдружението.

Според Иванка Караколева, регионален ръководител на КНСБ, фабриката в Джебел е банкрутирала на 15 април.

Междувременно частен правосъден реализатор разгласи за обмен цеха на „ Текстил груп “ (бившата „ Слави “), който се намира в квартал „ Студен бунар “. Обявената цена е 1 985 187.84 лв.. Продава се и фабриката против главната постройка, в това число и терените, като цената е 2 471 000 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР