Кризата в Перник се задълбочава, нивото на язовир "Студена" достигна

...
Кризата в Перник се задълбочава, нивото на язовир "Студена" достигна
Коментари Харесай

Извънредно! Нивото на яз. "Студена" стигна мъртвия си обем, Борисов свика спешно съвещание

Кризата в Перник се задълбочава, равнището на язовир "Студена " доближи мъртвия си размер, предава Българска национална телевизия.

Проблемът с водоснабдяването в града изостри политическият звук сред ръководещи и съпротива. Днес започва спешният проект за водоснабдяване на Перник, който ще бъде изпълнен на четири стадия. Премиерът Бойко Борисов ревизира на място строителните действия.
Предвижда се да бъде построен нов магистрален водопровод с дължина километър и 200, на стойност 2,2 млн. лева паралелно на досегашния, през територията на "Стомана Индъстрис ". Обсъжда се вид той да заобиколи ТЕЦ-Перник, само че тогава ще коства 3 млн. и 100 хиляди лева

Днес стартира и рационализация на една от двете пречиствателни станции. Целта е да се увеличи техният потенциал, с цел да може да обработват по-замърсена вода, при по-ниски софтуерни разноски, в случай че равнището на язовир "Студена " падне под мъртвия размер.

Последният стадий планува замяна и ремонт на вътрешно-градската ВиК-мрежа. Водната рецесия в Перник обаче закупи изострен политически нюанс и провокира скандал сред ръководещи и съпротива.

"Ако изключим вчерашното наличие, всички, които идваме тук, и аз за пръв път си разрешавам да кажа и нещо политическо, само че бях атакуван, не за друго. Нашият интерес на всички е да решим тази рецесия по най-хубавия метод.

Кметът през днешния ден разпорежда, държавната компания "Монтажи " поема, с помощта на вложителите от "Стомана ", че това, което минава през тяхна територия, мигновено ще го трансферират на Общината, с цел да си е благосъстоятелност на Общината, което е трябвало да бъде направено преди 20-30 години може би, не е направено.

Искам ТЕЦ-а да го ревизирате по какъв начин е приватизиран ", сподели Борисов.

Преди минути стана ясно, че министър председателят вика на среща в Министерския съвет, всички, които имат отношение към водната рецесия в Перник.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР