Кризата в момента е достатъчно сериозна, за да я оставим

...
Кризата в момента е достатъчно сериозна, за да я оставим
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Ако рано или късно всички ще преболедуваме от коронавирус, в момента какво точно правим?

„ Кризата сега е задоволително сериозна, с цел да я оставим единствено в ръцете на държавното управление “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ някогашният министър на образованието и декан на Юридическия факултет към Софийския университет проф. Даниел Вълчев. Според него държавното управление реагира в точния момент, само че попита какви са ограниченията оттук насетне.
„ Ако е правилно това, че рано или късно всички ще прекарваме от ковид, тогава сега какво тъкмо вършим “, пита в студиото на бТВ проф. Даниел Вълчев. Според него има въпроси, на които обществото не получава отговор. „ Решенията, които засягат правата и рестриктивните мерки на хората ги взема държавното управление. Ако нещата не са добре – ще бъде отговорно, в случай че са добре – ще бъде победител “, разяснява Вълчев.
Според него другият въпрос е знаем ли какво се случва. „ Вече един месец се води спор да бъдат ли правени проби или не. За да можеш да решиш която и да е рецесия би трябвало да знаеш какво стои против теб. Това което ние до момента разбираме от едни полушамански изявления, е че против нас стои незабележим гибелен зложелател “, разяснява Даниел Вълчев.
Според него се вършат изводи, които нямат статистическа стойност. Като общество би трябвало да поставим старания, само че в името на какво, попита още проф. Даниел Вълчев. „ Имаме 30 000 лекари, 340 лечебни заведения и 53 000 кревати. Ако се наложи да водим военни дейности, на 50 ранени ще се предадем ли “, попита още проф. Даниел Вълчев. „ На 20 март е издадена заповед за ограничаване на визитите в парковете при 20 нови случая дневно. Сега ги анулират при 40 до 90 нови инфектирани дневно. Излиза, че аргументите за това не са медицински “, счита Даниел Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР