Кризата в Близкия изток може да стане глобална. Това коментира

...
Кризата в Близкия изток може да стане глобална. Това коментира
Коментари Харесай

Искрен Иванов: Кризата в Близкия изток може да стане глобална

Кризата в Близкия изток може да стане световна. Това разяснява доцент Искрен Иванов, специалист по интернационална сигурност и ръководство на рецесии в " Светът и ние ".

" Системата на интернационалните връзки минава в един подобен двуполюсен модел, в който световната политика ще се диктува от една страна от Съединени американски щати и от другата страна от Китай. Виждаме, че световните сили поставят старания в две направления. Първата е да се избегне нуклеарна ескалация. Защото в случай че Иран реши да се намеси в тази борба, а това е допустимо. И второто е да наклонят салдото на силите в Близкия изток в своя изгода ", сподели доцент Иванов.

Експертът разяснява и нещастието с офанзивата на болница в Газа.

" Единственото, което може да обясни какво се е случило в Ивицата Газа това са суровите, емпирични обстоятелства. Буквално преди няколко месеца имаше сведения по тази причина, че ракета е паднала в Полша. Тогава се спореше съветска ли е, украинска ли е и така нататък Суровите емпирични обстоятелства демонстрираха каква е. Така ще стане и в тази ситуация с болничното заведение в Газа. Вече имаме сведения от страна на израелското военно командване, по тази причина че става въпрос за ракета, която е тръгнала от Хамас или близка до нея организация ", счита доцент Иванов.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР