Кризата с Украйна беше акцент и на Конференцията по сигурността

...
Кризата с Украйна беше акцент и на Конференцията по сигурността
Коментари Харесай

Кризата „Украйна“: Западните лидери търсят решение на конференцията в Мюнхен


Кризата с Украйна беше акцент и на Конференцията по сигурността в Мюнхен. Западните водачи бяха безапелационни, че съветска инвазия ще е сериозна неточност за Москва.

В същото време Владимир Путин следи учения на стратегическите сили на неговата страна.

В Мюнхен държавни водачи, министри на защитата и представители на НАТО и Европейския съюз се сплотиха към позицията, че в случай че има съветско навлизане в Украйна, то Москва я грозят тежки стопански наказания.
Снимка: btvnovinite.bg

Вторият ден от конференцията стартира след снощното изказване на американския президент Джо Байдън.

„ Има причина да имаме вяра, че съветските сили възнамеряват и имат намерение да атакуван Украйна през идващите дни + Към този миг съм уверен, че Путин е взел решение “, съобщи Байдън.

Според ръководителя на Европейската комисия Русия желае да пренапише разпоредбите на международния ред.

„ Опасното мислене на Кремъл, което произтича от мрачно минало, може да коства на Русия проспериращо бъдеще “, съобщи Урсула фон дер Лайен.
Снимка: btvnovinite.bg

Единственото нещо, което Киев желае е мир, изясни украинският президент Володимир Зеленски преди срещата си с американския вицепрезидент Камала Харис.

Ако Западът е уверен, че съветската инвазия в Украйна е неизбежна, то в този момент е време за дейности и помощ, сподели украинският президент пред Мюнхенската конференция по сигурността.

„ Нуждаем се от гаранции за сигурността. Вие казвате, че войната скоро ще стартира, тъй че какво чакате? Ние няма да чакаме глобите ви, когато стартират бомбите. Вие питате какво може да бъде направено. Много неща могат да бъдат направени. Можем да ви предоставим лист ", сподели Зеленски.

„ Няма да спрем единствено с стопански ограничения. Ще подсилим в допълнение нашите съдружници на източния фланг. Всъщност към този момент предприехме стъпки за подсилване на груповата ни защита “, сподели американският вицепрезидент Камала Харис.
Снимка: btvnovinite.bg

През това време Москва стартира обучение на стратегическите си сили под наблюдението на президента Путин.

Украинските въоръжени сили пък настояват, че един от техните бойци е бил погубен при пукотевица на сепаратистите в Донецка и Луганска области, където продължава евакуацията на мирното население.

Украйна беше упрекната от двете самопровъзгласили се републики, че нарушава съглашението за преустановяване на огъня.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР