Кризата с невъзможността да бъде избран председател на Столичния общински

...
Кризата с невъзможността да бъде избран председател на Столичния общински
Коментари Харесай

Отново не бе избран председател на СОС

Кризата с невъзможността да бъде определен ръководител на Столичния общински съвет, с цел да може той да проработи, не откри решение и през днешния ден, когато представители на по-голямата част от групите в съвета се срещнаха, с цел да договарят. Разговорите бяха инициирани от Вили Лилков от „ Синя София “ и самостоятелния Карлос Контрера, повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация. На срещата не пристигнаха представители на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. Припомням, че на последното съвещание на 18 декември Столичният общински съвет още веднъж не съумя да избере ръководител. Тодор Пантилеев с детайлностите.

Това, което разбрахме от срещата е, че от ПП-ДБ-СС не са готови с вид за ръководител, с изключение на с някакво предложение за краткотраен подобен, което наподобява несериозно, съобщи Антон Хекимян от ГЕРБ.

Ние търсим решение, само че нямаме конструктивност от тяхна страна, увери Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС.

Пламен Данаилов от Има Такъв Народ разяснява, че от ПП-ДБ-СС са подготвени на съдружно съглашение, което въпреки всичко е стъпка в вярната посока. Той уточни, че краткотрайното решение не е най-хубаво, само че въпреки всичко е решение, с цел да проработи общинския съвет.

Деян Николов от „ Възраждане “ изясни, че днешната среща е обезверен зов за власт, а не решение. В позиция изпратена до медиите от партията се споделя още, че няма да вземат участие в безпринципни сделки.

Според Вили Лилков от „ Синя София “ разновидността с краткотраен ръководител до приемането на общинския бюджет е по-приемлив и по-възможен на този стадий.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР