Кризата с коронавируса в Латинска Америка достигна нова мрачна фаза,

...
Кризата с коронавируса в Латинска Америка достигна нова мрачна фаза,
Коментари Харесай

Над 70 000 души са починали от COVID-19 в Латинска Америка

Кризата с ковид в Латинска Америка доближи нова мрачна фаза, откакто общият брой на умрелите от началото на епидемията към този момент е над 70 000 души, демонстрират изчисленията на "Ройтерс ", откакто Мексико счупи върха за публично регистрирани инфектирани за интервал от 24 часа.
Бразилия, която има най-голямата стопанска система в района, остава най-засегнатата страна от Латинска Америка, откакто общият брой на жертвите е близо 40 000 души, с което страната се подрежда на трето място в света след Съединени американски щати и Англия.
В Мексико, която е втората по величина страна в района, здравното министерство регистрира нов връх за денонощие с 4 883 новозаразени и още 708 умряли.
С това общият брой на инфектираните от началото на епидемията в Мексико към този момент е 129 184 души, от които са умряли общо 15 357 души.
Световната здравна организация дефинира по-рано, че Латинска Америка е новият епицентър на пандемията, която стартира в края на предходната година в Китай и бързо се популяризира в Европа и в останалата част на света.
Правителствата по целия свят признават, че действителният брой на инфектираните е доста по-висок от формалните данни.
Починалите в Латинска Америка от COVID-19 към този момент са 70 972 души, до момента в който общият брой на инфектираните е към 1 450 000 души.
Епидемията се популяризира бързо и в Перу, Чили и Колумбия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР