Кризата с коронавируса в Германия започна да придобива сериозни размери.

...
Кризата с коронавируса в Германия започна да придобива сериозни размери.
Коментари Харесай

COVID-19 в Германия: Над 9000 заразени и 26 смъртни случаи

Кризата с ковид в Германия стартира да придобива съществени размери. Броят на инфектираните в страната скочи на повече от 9 000, а смъртните случаи са 26. Повечето провинции вкараха съществени ограничаващи ограничения.
Германия затваря отчасти границите поради ковид В провинция Северен Рейн-Вестфалия са регистрирани най-вече случаи
Това накара огромна част от чужденците, живеещи в Германия, да се насочат към родните си места. Заради вируса Германия разгласи, че стопира да приема и бежанци.
Снимка: btvnovinite.bg
Особено затруднена се оказа обстановката на германско-полската граница. Задръстването доближи до 60 км. От полска страна бяха разкрити четири спомагателни пунктове, само че въведеният надзор бави прекосяването с часове. Подобна е обстановката и от другата страна на границата.
Снимка: btvnovinite.bg
„ 2 километра ни лишиха 3 часа. Задръстването на автомагистрала А12 е 40 км. Това е злополука “, споделя полякът Роберт Кражичек, живеещ в Германия.

Снимка: btvnovinite.bg

В огромните градове се образуваха опашки от германци, които би трябвало да се тестват за новия ковид.
Берлин строи болница поради Коронавирус -19 Фаворит за поста на Меркел също измежду инфектираните с ковид Снимка: btvnovinite.bg

„ Бях на ски в австрийския курорт Ишингл и откогато съм се върнал съм с лека простуда. Докато излезе резултата, съм под домашна карантина “, споделя скиорът Щефан Андерл.

Епидемиолози оповестиха, че в случай че хората не останат по домовете си и не редуцират обществените си контакти, броят на инфектираните в Германия през идващите 3 месеца може да доближи 10 милиона.
Маас: Германия провежда „ въздушен мост “ за връщането на жителите си от чужбина поради COVID-19 Германското държавно управление ще отдели за тази цел 50 милиона евро, разгласи външният министър Хайко Маас
Тази вечер канцлерът Меркел ще се обърне с телевизионно изказване към нацията. Дали задачата на Маркел е да успокои популацията, измежду което суматоха към този момент има и презапасяването го демонстрира, или ще бъдат въведени по-строги ограничения като във Франция да вземем за пример, следва да разберем.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР