Кризата с горивата в Украйна приключи, така че Полша вече

...
Кризата с горивата в Украйна приключи, така че Полша вече
Коментари Харесай

Полша спря безплатното гориво за Украйна

Кризата с горивата в Украйна завърши, тъй че Полша към този момент не го дава гратис. Това съобщи полският министър на на климата и околната среда Анна Москва за BiznesAlert.

" В началото на войната и след бомбардировките на рафинериите изпращахме гориво гратис. В момента комерсиалните доставки от Orlen (най-голямата полска рафинираща компания - бел.ред.) изискват доста логистични старания. Обикновено тези доставки се правят по тръбопроводи, тъй че трябваше да стартираме други канали за доставка. Непрекъснато ги прилагаме, като резервираме целта на доставките за полския пазар ", изясни тя.

Москва уточни, че " петролните компании в Украйна се оправят добре ". Тя съобщи, че полските компании нямат проекти за нахлуване на украинския пазар, тъй като " този бранш е добре проведен " и " там няма пазарен капацитет ".

По-рано стана ясно, че 25 000 тона гориво от държавния запас на Полша ще бъдат изпратени на Украйна, като това гориво трябваше да покрие една четвърт от потреблението през май.

Беше обявено и че Украйна има намерение да утрои доставките на гориво от Полша, като това количество може да доближи 200 000 тона на месец.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР