Кризата с COVID 19 предизвика голямо сътресение в областта на

...
Кризата с COVID 19 предизвика голямо сътресение в областта на
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч с нови предложения в подкрепа на бизнеса

Кризата с Коронавирус 19 провокира огромно разтърсване в региона на стопанската система освен у нас, само че и по целия свят. Във връзка с това кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова предлага за пети път на Общински съвет да се одобряват ограничения за превъзмогване на следствията от пандемията, като те бъдат в помощ на тези жители и браншове, които са изключително наранени.
Маринова предлага да не се извърши нарастване през 2021 година на месечните наеми по подписани контракти и заплащаните компенсации за използването на общински нежилищни парцели с годишната инфлация за интервала декември 2020 година по отношение на декември 2019 година, като предлагането не визира подписаните контракти за наем / аренда за аграрни земи от общинския аграрен фонд.
 Община Ловеч сменя уличното осветяване с енергоефективно Община Ловеч сменя уличното осветяване с енергоефективно
Община Ловеч, в качеството си на бенефициент, подписа контракт за безплатна финансова помощ с Министерство на енергетиката, несъмнено...
Кметът предлага още понижение с 50% на месечната такса за месец февруари за използването на общежитие от учениците, настанени в ученическото общежитие на ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ и в ЦПЛР – Ученическо общежитие. За времето на деяние на противоепидемичните ограничения, въведени със заповед на Министъра на опазването на здравето или различен акт на способен орган, размерът на месечната вноска за използването на общежитие да се пресмята съразмерно на броя на дните, през които се организират присъствени образователни занятия, се споделя още в настояването до Общински съвет – Ловеч.
До кмета на Общината и до ръководителя на Общински съвет – Ловеч е отправено предложение от „ Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и питиепродавците –Мелта “ за предприемане на съответни ограничения.
В него се споделя, че все още поради пандемията са освободени над 50 % от чиновниците в комерсиалните обекти, други са в неплатен отпуск или напущат работа заради неспособност да претърпяват с отпусната от страната помощ. Притесненията са, че даже и след отпадане на епидемиологичните ограничения ще се работи с половината от потенциала и на загуба.
За превъзмогване на следствията от пандемията, кметът на Общината предлага на Общински съвет да се подхващат ограничения за опазване и възобновяване интензивността на икономическите субекти в областта на хотелиерството и ресторантьорството на територията на община Ловеч както следва: предприемане на дейности за внасяне на промени на локалната нормативна уредба – В Наредба №1 за запазване и поддържане на публичния ред, чистотата, публичното имущество и природата на Ловешка община във връзка с работното време на обектите за хранене и развлечения, в Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч във връзка с установяване на такси и цени за прилагане на общински терени при осъществяване на празници, в Наредба за реда и изискванията за слагане на преместваеми обекти и детайли на градското обзавеждане на територията на Община Ловеч във връзка с условията за слагане на вендиг –автомати, както и Общински съвет – Ловеч да даде единодушието си Общината да взе участие и подкрепя бъдещи планове и взаимни начинания със Сдружението.
 Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова се срещна с поданици на с. Лешница Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова се срещна с поданици на с. Лешница
На 8 март кметът на община Ловеч Корнелия Маринова се срещна с поданици на с. Лешница, оповестиха от пресцентъра на общината. На срещата прочие..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР