Кризата с COVID-19 изведе на преден план въпроса за хранителната

...
Кризата с COVID-19 изведе на преден план въпроса за хранителната
Коментари Харесай

Радев не иска да разчитаме на внос, обяви се против държавни бензиностанции

" Кризата с COVID-19 изведе на напред във времето въпроса за хранителната сигурност. Българите не би трябвало да разчитат на импорт за своята издръжка, с цел да не ставаме пленник на бъдещи рецесии .
Земята ни е плодородна, можем да произвеждаме доста по-добри артикули от вносните. Това е огромната поука от тази рецесия, съобщи президентът на България Румен Радев на посещаване в Садово,
" Отдавна приканих да има управляем проект с ясни критерии, по който да излизаме от рецесията. Това случи ли се съгласно вас? Вие чухте ли какви са критериите за разхлабване на ограниченията? Влязохме с безпорядък в изключителното състояние и излизаме с още по-голям безпорядък.
Натоварваме данъчно бедните, а облекчаваме най-богатите, което е обратно на модела в Европейския съюз. Трябва по-справедлив метод.
Авантюра е концепцията за основаване на държавна петролна компания, акцентира президентът .

. Ще се налеят големи обществени запаси и би трябвало да покажат от кое място ще се вземат и къде другаде ще натоварят джоба на българите.
Ако ще вършим бензиностанции, както се строят автомагистрали, по-добре да не го вършим. Вместо да създадем 100 бензиностанции, дано създадем във всеки регионален град център за цифрови технологии и нововъведения ", уточни президентът.
Президентът разяснява и намаляването на Данък добавена стойност за заведения за хранене и туризъм на 9%. По думите му би трябвало да има повсеместен метод, който да е обективен и да не се работи на парче.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР