Кризата промени навиците на гърците да пият кафе. Високите цени

...
Кризата промени навиците на гърците да пият кафе. Високите цени
Коментари Харесай

Гърците масово се отказаха от кафето в заведения


Кризата промени навиците на гърците да пият кафе. Високите цени ограничиха клиентите даже на кафенетата. Ресторантите имат гости най-вече през почивните дни, което не е задоволително, с цел да се покрият разноските на заведенията, сочи изследване на Съюза на потребителите, осведоми БНР.

Повече от половината гърци се лимитират в пазаруване на кафе от заведения, сочи последно изследване. Пиенето на кафе на открито е част от традицията на обществените контакти, показват психолози. Цената на кафето се повиши от 30% до двойно по-скъпо според от категорията на заведението.

Вече 54% от гърците са лимитирали или изцяло са спрели да си купуват кафе на открито, а 95% регистрират, че цените са прекомерно високи. Според притежателите на кафенета върху продажбата на тази напитка е натрапен ексклузивен потребителски налог, който рефлектира върху високата цена.

Гърците са принудени да си вършат у дома кафе, което пият на работното място, само че им липсват контактите с другари, споделят участниците в изследването.

Въпреки това повече са клиентите в кафенетата, в сравнение с в заведенията за хранене, където са нужни повече разноски. Активно работят единствено заведенията за публично хранене, където се оферират сандвичи, до момента в който обичайните таверни имат клиенти най-вече през почивните дни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР