Кризата, причинена от пандемията на , не остави толкова голяма

...
Кризата, причинена от пандемията на , не остави толкова голяма
Коментари Харесай

Пандемията доведе до най-големия дефицит в историята на обединена Германия

Кризата, породена от пандемията на , не остави толкоз огромна дупка в бюджета на Федерална република Германия, както се предполагаше в началото, написа Die Welt: повода беше ненадейно мощен стопански напредък в края на 2020 година Крайният недостиг, съгласно Федералната статистическа работа на Германия, възлиза на 139,6 милиарда евро, до момента в който първичните прогнози бяха за 158,2 милиарда евро, съобщи организация Фокус.
Статистическата работа означи, че това е първият липсващ бюджет на Германия от 2011 година насам и най-големият недостиг след обединяването на Германия. Отбелязва се обаче също по този начин, че в края на 2020 година немската стопанска система е повишена с 0,3%, макар карантината. Така общият спад на Брутният вътрешен продукт за цялата година не е толкоз огромен и възлиза на 4,9%. Въпреки това това към момента е най-големият стопански спад след финансовата рецесия през 2009 година, отбелязва вестникът.
 Германия разтревожена от екстремизма в армията Германия разтревожена от екстремизма в армията
Ева Хьогл, упълномощена за въоръжените сили в немския парламент, е разтревожена от растежа на екстремистките произшествия в Бундесвера. Я...
Както написа Die Welt общият бюджетен недостиг възлиза на 4,2% от Брутният вътрешен продукт. Междувременно, съгласно критериите от Маастрихст, бюджетният недостиг на страна от Европейски Съюз не би трябвало да надвишава 3%. Отбелязва се обаче, че този аршин не се взема поради през 2020 и 2021 година заради пандемията на ковид.
За да предотврати още по-силна криза, немското държавно управление ползва стратегии за икономическа помощ, написа вестникът. Що се отнася до идната година, държавното управление чака стопанската система да нарасне с 3% през 2021 година. В същото време връщане към предкризисното равнище се чака едвам в средата на 2022 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР