„Кризата показа, че нуждата от общински болници е голяма и

...
„Кризата показа, че нуждата от общински болници е голяма и
Коментари Харесай

Стойко Танков, БСП: Оцеляването на общинските болници е премахването на статута им на търговски дружества

„ Кризата сподели, че потребността от общински лечебни заведения е огромна и по тази причина би трябвало да се акцентира на тяхното оцеляване ", съгласно Стойко Танков, ръководител на Областния съвет на БСП-Бургас. " Пътят към оцеляването на общинските лечебни заведения е премахването на статута им на търговски сдружения. Здравеопазването не е търговия ", безапелационен е Танков, който гостува в ТВ Евроком.

" Ситуацията в Бургас е една от най-тежките що се отнася до битката с ковид. Имаме най-вече болни. Аз го приписвам на първо място в неналичието на добра стиковка в системата на опазването на здравето. Бургаската болница от години има проблеми с качеството на здравното обслужване. Това пролича най-ярко в този момент. Второто - не се отделиха лечебни заведения единствено за коронавирус пациенти ", разяснява Танков обстановката към рецесията в морския град.

Областният водач на социалистите в Бургаско приказва и за процесите в партията: " Прекият избор за ръководител беше доста събитие в нашата партия - организира се за първи път в историята ни, освен това с висока интензивност. В Бургас интензивността беше 65 %. Най-важното е, че изборът протече без никакви нарушавания при изборния развой, което е показателно за политическата и изборна просветеност на нашите членове "

По думите на Танков, който е и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, социалистите са разочаровани от дейностите на народните представители, отделили се от Българска социалистическа партия. Той изрази увереността си, че бъдещите им проекти няма да се увенчаят с триумф точно заради тази причина. Освен това било редно да изоставен и Народното събрание редом с напускането на партията, счита още той.

Стайков засегна и тематиката за взимопомощта в рецесията и реакциите на дбластната структурав Бургаско: " През март и април подпомогнахме хората в най-тежко положение с пакети с храна - направихме го в община Бургас и Малко Търново. Сега търсим метод по какъв начин да го подпомогнем и другите общини ", изясни Танков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР