Кризата по Черноморието ни е здравословна. Догодина туристите ще са

...
Кризата по Черноморието ни е здравословна. Догодина туристите ще са
Коментари Харесай

Драганов: Кризата по Черноморието е здравословна

Кризата по Черноморието ни е здравословна. Догодина туристите ще са повече, тъй като в този момент са удовлетворени. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Румен Драганов, ръководител на Института за разбори и оценки в туризма.

"Едва август съумях да изпълня хотелската си база. Една от аргументите е отдръпването на страната. Пример за това е слабата реклама, частната инфраструктура, в която не се влага, тежкия визов режим с Русия. Бедата ще е и че следващата година ще имаме 20% по-ниски цени. Липсата на фрагменти продължава да е измежду аргументите за слабия сезон ". Това изясни Атанас Карагеоргиев, хотелиер във Варна.

По думите на Гешо Любенов, член на Варненската туристическа камера, следващата година ни чака същият сезон. "Имахме среща с министър Ангелкова и й беше намекнато, че би трябвало да се обърне внимание на рекламата. Нашият артикул по никакъв начин не е неприятен, вземайки съотношението цена и качество. Това е един от най-лошите сезони от 10 години насам. Има срив. Не е 2-3%, а към 15-20%, което е съществено ", сподели още той

Според Румен Драганов, ръководител на Института за разбори и оценки в туризма, имаме една прелестна година, тъй като имаме удовлетворени клиенти сега. "Има спад по Черноморието, тъй като там имаше три доста сполучливи сезона и това сътвори навалица и никакво обслужване, което пък е основало недоволни туристи. Били са тук и са видели базите и обслужването. Тази години видяхме, че имаме професионално работещи хотели с непознати туроператори. Очакваме да се слеят хотели. Ще се появи уедряване на хотелите във вериги и ще се появи една нова по-добра услуга. Няма по какъв начин като страна да плащаме за неприятното качество на хотелската услуга, това е напълно частен бизнес и би било нерегламентирана интервенция. Ако става въпрос за хотелите - като качество отговаряме на международното равнище,що се отнася до чадърите и техните цени - имаме платежоспособна аудитория. Браншът е разпръснат, би трябвало да поеме тази част, в която ще имат фрагментите, в случай че влага в образованието им. Кризата е здравословна. Догодина ще има повече туристи, тъй като в този момент те са ухажвани и са удовлетворени ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР