Кризата може да се отрази и на банките, но хората

...
Кризата може да се отрази и на банките, но хората
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Хората да не бързат да обръщат парите си в злато

Кризата може да се отрази и на банките, само че хората не трябва на вятъра да се тормозят

"Кризата в Европа може да се отрази и на банките, само че хората не трябва на вятъра да се тормозят. Не е добре да бързат да обръщат парите си в злато, тъй като ще изгубят. Застрашена е цялата световна финансова система, ние ще пострадаме по-леко, тъй като не сме част от финансовите потоци, които търпят ограничавания ", това сподели в "Денят онлайн " по финансистът Емил Хърсев.

Относно харчовете у нас в тази спешна обстановка Хърсев съобщи, че разноските за защита са от бюджета и от тях връщане не се чака. За него няма потребност от нови налози.

"При изключителни условия инфлацията се подвига, това не е породено от стопански аргументи, те са здравни, а в този момент и война. Това не са фактори, които могат да се предвиждат ", акцентира финансистът.

"Това държавно управление не е некомпетентно да направи стратегия за деяние в тази обстановка. Левичарската вълна и ограничения не мога да поддържа, само че това не значи, че ръководството е некомпетентно да се оправи ", сподели още той.

Според Емил Хърсев Данък добавена стойност би трябвало да е универсално, уеднаквено, а преференциалните ставки са краткотрайни, целящи обществени дивиденти.

За избирането на нов шеф на Българска народна банка финансистът счита, че не трябва да се прави драма от това.

"Централната банка си има шеф, би трябвало да се избере нов, това не е драма. Настоящият се оправя добре и няма причина да не получи втори мандат. Партиите не трябва да се уговарят авансово кой да оглави Българска народна банка. Много скъпо е надпреварата на разнообразни хрумвания на няколко претендента. Това дава опция да се открият проблемите в една затворена професионална сфера ", съобщи Хърсев.

За него Любомир Каримански би могъл да бъде добър шеф на Българска народна банка, само че няма по какъв начин да се знае сигурно преди да е станал, което важи и за всеки останал претендент, който преди този момент не е управлявал централна банка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР