Кризата и борбата с потока от мигранти продължава. Този път

...
Кризата и борбата с потока от мигранти продължава. Този път
Коментари Харесай

Притиснат от кредити: полицай в униформа, вози мигранти за пари

Кризата и битката с потока от мигранти продължава. Този път директно е забъркан служител на реда. Служител на Министерство на вътрешните работи е задържан на автомагистрала „ Тракия “. Той е управлявал бус, в който е превозвал 31 мигранти. Превозното средство се движело към София, когато било спряно в региона на 119 км на аутобана. Мигрантите се показали за жители на Афганистан.

Шофьорът е 23-годишен чиновник на Жандармерията към Столична дирекция на вътрешните работи. При задържането не е оказал опозиция, само че е обяснил, че транспортира мигрантите за пари, защото имал заеми.

Полицаят е арестуван за 24 часа, формирано е досъдебно произвеждане.

Той е чиновник към „ Специализирани полицейски сили “ при Столичната дирекция на вътрешните работи от 3 години. Бил е в заплатен годишен отпуск до 31 декември и е трябвало да бъде на промяна на 6 януари. При прекъсването му от чиновници на Зонално жандармерийско ръководство в 8:30 тази заран се легитимирал със служебната си карта, евентуално разчитайки, че ще отклони инспекцията. Бил е с униформа.

„ Установените мигранти в буса са мъже на възраст сред 20 и 30 години. Те се качили от село в Бургаска област и пътували за Сърбия, откъдето желали да стигнат до страни от Европейския съюз. Мигрантите показали, че
за транспорта си платили по 4000 лири
или 400 лв. на човек. Предвиденото наказване за служителя на реда е от 1 до 6 години отнемане от независимост и санкция от 5000 до 20 000 лв. “, съобщи Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив.

Около 1:00 часа след среднощ, патрулиращ по екип на бранш „ Пътна полиция ” алармирал в оперативната дежурна част на регионалната дирекция за подозрителен микробус. Той също пътувал към София. След основана незабавна организация, в региона на 120 км транспортното средство е спряно от чиновници на Зонално жандармерийско ръководство. Вътре е открита група от 25 мигранти – млади мъже без документи за идентичност.

Задържаните се самоопределили като афганистански жители. Арестуван е и водачът от Харманли. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР