Кризата е за всички. Тя най-тежко се отразява на микро,

...
Кризата е за всички. Тя най-тежко се отразява на микро,
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Въглищната енергетика в момента крепи цялата система в Европа

Кризата е за всички. Тя най-тежко се отразява на микро, дребните и междинни предприятия, тъй като опциите им са извънредно лимитирани. Това сподели ръководителят на БСК Добри Митрев в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Според него българската стопанска система и промишленост е приспособима и тя съумява да оцелява, само че на ръба.

Изпълнителната власт би трябвало да направи всичко допустимо да се пребори с аргументите за инфлацията, а не с нейните последици, акцентира той.

Предложението на Европейски Съюз за солидарно систематизиране на свръхпечалбите от енергийните сдружения изрично не трябва да се позволява, тъй като то ще е за сметка на избрани страни, измежду които и България.

Президентът на КТ „ Подкрепа " Димитър Манолов съобщи, че въглищната енергетика сега крепи цялата система в Европа и би трябвало да помислим по какъв начин да ги създадем по-екологични и безвредни, а не за това по кое време ще се затварят. „ Над 60% от тока ние получаваме от там ", уточни той.

Увеличаването на линията на беднотия до 504 лв. за идната година значи, че всички заплащания, свързани с линията за беднотия, ще се усилят, изясни Манолов. „ Друг е въпросът, че всички методики, с които работим, са основани за едни по-спокойни времена, а тази динамичност, в която живеем в този момент, не отразява това, което се случва през днешния ден ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР