Кризата е тук и тя е много съществена. Всички сме

...
Кризата е тук и тя е много съществена. Всички сме
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Кризата е повсеместна, а управляващите бездействат

Кризата е тук и тя е доста основна. Всички сме в една лодка, рецесията е за всички българи, а не за гласоподавателите на една или друга партия. Управляващите трябваше доста по-рано да предложат ограничения за излизане от тази обстановка. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на стопанската система Лъчезар Борисов  Лъчезар Борисов Лъчезар Борисов е роден през 1978 година в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „ Константин.

До момента няма никакви съответни дейности против инфлацията, която стартира да ескалира от април предходната година, като още тогава ние сигнализирахме за казуса. Имаше безучастие и точно това докара до мораториума върху цените на тока, парното и водата. Това беше единственият излаз за прекосяване през зимния интервал, макар че мораториумът не е пазарна и добра мярка, съобщи Борисов.

В момента виждаме банкрути на компании в базови промишлености. Те би трябвало или да банкрутират, или да съкратят служащите. Кризата е повсеместна. Тъй като рецесията е за всички българи, би трябвало да работим взаимно и да има вслушване от страна на ръководещите. В такава обстановка не са значими партиите, значими са хората. Трябва да се вземат съответни ограничения, акцентира депутатът от ГЕРБ.

В момента липсват компенсационни и антиинфлационни механизми. Управляващите споделят, че парите ги има, само че виждаме безучастие от тяхна страна. Ситуацията може да се позволи с съответни и бързи дейности, само че не и с безучастие, означи някогашният министър на опазването на здравето.

По думите му от ГЕРБ са предложили на ръководещите доста механизми за справяне с рецесията, само че не е имало чуваемост от страна на държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР