Кризата е голяма и е във всички сфери на живота.

...
Кризата е голяма и е във всички сфери на живота.
Коментари Харесай

Бизнесмен коментира има ли опасност за въглищата заради коронавируса

Кризата е огромна и е във всички сфери на живота. Нашето верую е да не редуцираме хора. Това съобщи в "Още от деня " ръководителят на Българската минно-геоложка камара проф. Николай Вълканов.

"При нас е имало доста случаи на рецесии. Това не е първата. 2008 - 2009 година цените на металите бяха спаднали ужасно доста, в този момент са 40% по-ниски, само че цената на металите е една синусоида и когато си в горната част, правиш доста вложения. Когато слизаш надолу, ограничаваш вложенията, само че запазваш най-необходимите разноски и хората ", съобщи проф. Вълканов.
Той разяснява още, че България е страната с най-скрити приходи, на доста от служащите не се заплащат осигуровки.

"При нас това го няма, ние плащаме на всички служащи цялостната осигуровка и имаме опция да се възползваме от заеми "

По думите му българските банки имат задоволително огромен запас и всеки добър предприемач в такива моменти се обръща към банките. Той означи, че няма затворени рудници и хора в неплатен отпуск. Всички работят, спазвайки напътствията на Националния действен щаб.

Не сме понижили добивите, стараем се да изпълняваме месечните си проекти. Имаме проект по кое време и какъв брой можем да понижим. Засега ще продължим да работим по този метод, няма да стопираме производството, изясни Вълканов.

Той увери, че проблем с производството на въглища няма. Мините могат да произведат доста повече от това, което създават сега.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР