Криза за таксита в София.Криза за таксита има в пиковите

...
Криза за таксита в София.Криза за таксита има в пиковите
Коментари Харесай

Криза за таксита в София

Криза за таксита в София.

Криза за таксита има в пиковите часове в София, заяви за „ Телеграф “ почетният ръководител на съюз „ Такси “ Кирил Ризов.

По думите му причина за това е трафикът, а не дефицитът на жълти коли.

Таксиметрови водачи от огромна компания се оплакаха пред „ Телеграф “, че от края на пандемията насам не смогват да обслужват всички декларирани адреси.

В същото време чакането на такси е дълго и не се дава гаранция, че след поръчка въобще ще пристигна, описаха консуматори от София пред „ Телеграф “.

“Когато резервираш такси онлайн от вечерта за идната заран,

платформата дава удостоверение, че поръчката е получена, само че не дава гаранция,

че ще има налична кола.

Така нееднократно ми се случва да поръчам онлайн такси, а жълто возило въобще да не пристигна “,

описа Бояна Петрова от София. Таксиметрови водачи са безапелационни, че пандемията им се е отразила извънредно отрицателно и следствията от това оказват въздействие и сега. Има всеобщи банкрути в сектора, водачите от огромните компании се отхвърлят да работят, акцентираха още водачи на таксиметрови коли.

Проблемът се оказва, че не е в броя на такситата в столицата, а в тапите в най-натоварените часове от деня – заран и по здрач.

Почетният ръководител на съюз „ Такси “ Кирил Ризов изясни пред „ Телеграф “, че в София от 2000 година насам има към 5-6 хиляди коли.

И сега са толкоз. Той посочи, че част от тях се отхвърлят да работят след избрани години или излизат от строя след ПТП-та.

Въпреки това той беше безапелационен, че броят си е още веднъж сред 5 и 6 хиляди в столицата.

„ Не може да се приказва за дефицит, само че поради на пиковите часове заран и привечер, тогава може да се каже, че заради трафика в София има подобаващ недостиг “, акцентира специалистът. И посочи, че казусът е единствено в пиковите часове. През останалото време сега в София няма дефицит, сподели още Ризов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР