Криза в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

...
Криза в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Изборът на ръководство на НЗОК довел до криза в парламента

Криза в Народното събрание. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конференция на младежкото ГЕРБ в Сливен.

Коментарът му беше във връзка обстановката с, които през вчерашния ден след насочен апел от негова страна и от съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов.

Вчера партиите, подкрепящи държавното управление, оповестиха, че, по който да бъдат избирани ръководителите на регулаторните органи.

" Излязохме дружно пред медиите и съобщихме, че взимаме двете оставки. Връщаме крачка обратно, с цел да работим градивно и за идващите избори и регулатори ", уточни Борисов.

По негови думи процесът е бил сполучлив сред него самия, Асен Василев и Христо Иванов.
 Винтовете в сглобката затегнати с две оставки
Винтовете в сглобката затегнати с две оставки

След среща сред ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи още веднъж има непоклатимост

Борисов съобщи, че е приел предлагането на Кирил Петков на доверие. Затова е отказал и среща с премиера акад. Николай Денков, по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.

" Истината е, че Мария Габриел ми беше написала през вчерашния ден, че желаят да ме видят с акад. Денков. Аз споделих: не, ще се видя с водача на Политическа партия Асен Василев и с водача на Демократична България Христо Иванов ", изясни обстановката той и добави, че те са се срещнали в 10.00 часа и са говорили към час.

Според него няма разумно пояснение от сътрудниците в ръководството за какво ГЕРБ би трябвало да отдръпна подуправителя на НЗОК.

" Как нашият подуправител може да направи спекулация под тези няколко шапки? Как той ще направи нещо, което шефът му няма да разбере - опазването на здравето, финансите? ", изрази неразбиране Борисов, представен от bTV.
 Светкавични оставки в НЗОК след кулоарната молба
Светкавични оставки в НЗОК след кулоарната молба

Вероятно депутатите ще гласоподават оставките още на първото съвещание на Народното събрание идната сряда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР