Криза и в Здравната каса. Тя вече е без управител.

...
Криза и в Здравната каса. Тя вече е без управител.
Коментари Харесай

НЗОК с ново ръководство

Криза и в Здравната каса. Тя към този момент е без шеф. Гласуването на подадената още през декември от Станимир Михайлов оставка влезе като изключителна точка в дневния ред на депутатите. Днес малко след началото на разискването обаче той я отдръпна.

След тричасови разгорещени диспути за отстраняването на Михайлов гласоподаваха от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. От ПП-ДБ бяха срещу и оповестиха, че ще сезират Конституционния съд за гласуването на оставка на шефа, която е била оттеглена. Обмислят да желаят оставката на Желязков поради днешното съвещание.

Първоначално от ПП-ДБ желаеха оставката на шефа на здравната каса Станимир Михайлов да се гласоподава дружно с тази на подуправителя Момчил Мавров - и двете подадени в края на предходната година. Стана ясно обаче, че издигнатият от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили подуправител Мавров е отдръпнал своята още през вчерашния ден. Управителят Станимир Михайлов, повдигнат от ПП-ДБ, се яви в Парламента. Росен Желязков обаче не му даде думата.

" Нека господин Михайлов да участва на дебата, така или другояче той няма опция по никаква процедура да взима думата или да му бъдат задавани въпроси, тъй че дано да участва в залата, обезпечили сме му допуск ", сподели Росен Желязков, ръководител на Народното събрание.

В хода на дебата стана ясно, че Михайлов през днешния ден е отдръпнал оставката си.

" Кой го накара да си отдръпна оставката. Оставката е персонален акт и оставката не се подава от народен представител в Народно събрание, а се подава персонално от шефа на НЗОК, което значи че шефа на НЗОК е подвластен от тези хора. Ето по този начин работи мафията в България, Станимнир Михайлов е бил заставен да си отдръпна оставката от някой в тази зала ", изясни Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

" Оттеглянето на моята оставка е мой персонален акт и тя е основно заради това, че изискванията, поради които я подадох преди време, не бяха спазени. Това дали подписът е мой - изрично е мой. Аз просто дадох оставката на момчето, което я внесе в деловодството на Народното събрание. Най-странното за мен е, че ме позволиха до залата, само че не ми дадоха опция да приказвам ", разяснява Станимир Михайлов, някогашен шеф на НЗОК.

Въпреки оттеглената оставка Михайлов беше свален от поста с гласовете на депутатите на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. ПП-ДБ гласоподаваха " срещу ".

" Дойдох като специалист и си потеглям като подобен. Не съм член на никоя партия. Лошо е човек да се усеща жертва ", посочи Станимир Михайлов.

От ПП-ДБ реагираха остро против Росен Желязков поради днешния спор и обмислят да му изискат оставка.

" Да имаш човек, който си е отдръпнал оставката в зала, да не го изслушаш, макар че оставката му е в ръцете, входирана в Народното събрание и най-после да кажеш: ами няма значение, ще гласуваме неговата оставка, знаейки, че ще отиде в Конституционен съд. С други думи малко влизаме като в " Майстора и Маргарита " - тук почва всичко да става допустимо ", сподели Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ.

ПП- Демократична България ще сезират и Конституционния съд.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР