Кривой рог - най-дългият град в Украйна, разполагащ с находища

...
Кривой рог - най-дългият град в Украйна, разполагащ с находища
Коментари Харесай

Кривой рог - родният град на Зеленски е новата цел на Русия

Кривой рог - най-дългият град в Украйна, разполагащ с залежи на желязна руда, които движат стопанската система му, е родното място на президента Володимир Зеленски. Украинският град обаче наподобява ще се окаже идната военна цел на съветските сили, оповестява " Ройтерс ".

Русия е почнала да основава военна ударна група, ориентирана против града, като част от нови настъпителни интервенции в Южна Украйна. Стоманодобивният град, където е израснал Зеленски, се намира на към 50 км от южната фронтова линия.

Междувременно на бойното поле съветските сили не престават да водят забележителна военна интензивност, като се борят с танкове, барутна и ракетна артилерия в няколко елементи на Украйна, заяви Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Губернаторите на Николаевска, Харковска и Днепропетровска област споделиха, че районите им са били обстрелвани през нощта и са нанесени вреди на гражданската инфраструктура.

" Идеята е през идващите няколко седмици да се окаже боен напън върху нас в Харков, Донецк и Луганск. Това, което се случва на изток, не е това, което ще дефинира изхода на войната ", съобщи съветникът на украинския президент Олексий Арестович в изявление.

Целият смисъл на съветската атака на изток е да принуди Украйна да отклони войски от региона Запорожие, който в действителност съставлява заплаха, добави Арестович.

През март Русия беше упрекната, че е изстреляла снаряди в рискова непосредственост до атомната електроцентрала в Запорожие, когато нейните сили я превзеха през първите седмици на нашествието.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен упрекна Москва, че употребява най-голямата атомна електроцентрала в Украйна като " нуклеарен щит " при офанзивите против украинските сили.

В същото време НАТО се приближава до най-значимото си разширение от десетилетия, провокирано точно от съветската инвазия. Президентът Зеленски обаче съобщи в свое видеообръщение, че международната система за сигурност не работи и уточни, както и поради Нагорни Карабах.

" Нашият народ сплоти свободния свят освен към неговия блян за независимост, само че и към разбирането какъв брой е нежна нашата независимост. Свободата на всяка нация в Европа и в други елементи на света. Тази чупливост може да бъде предпазена единствено посредством взаимни дейности. За да сработи това в дълготраен проект, би трябвало да има ефикасна световна архитектура за сигурност, която да подсигурява, че никоя страна в никакъв случай повече няма да може още веднъж да прибегне до гнет по отношение на друга страна ", съобщи Зеленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР