Крива маркировка на кръгово кръстовище в Шумен предизвика критики и

...
Крива маркировка на кръгово кръстовище в Шумен предизвика критики и
Коментари Харесай

Оправиха кривата маркировка на кръговото кръстовище в Шумен

Крива маркировка на кръгово кръстовище в Шумен провокира рецензии и иронични мнения. Там преди година и половина при тежка злополука почина млада жена. Установи се, че в оня му тип кръговото кръстовище не е отговаряло на условия.

След излъчването на фрагментите от новата крива маркировка тя е била направена отначало.

„ Предполагам, че кривата маркировка е положена на стадий подготовка от компанията реализатор. В момента тя изцяло дава отговор на плана. Поставени са гумени ограничители, които да насочват водачите, тъй че да се съблюдава кръговото придвижване и маркировката “, изясни за „ Тази заран “ арх. Николай Симеонов, зам.-кмет на Шумен по строителството.

„ Сега водачите разказват кръга и се лимитира скоростта, каквато беше задачата. В момента се създава общоприет проект за организацията на придвижването в град Шумен. Тогава ще бъде взето извънредно решение за кръстовището. Ние държим планът да бъде изпълнен по метода, по който би трябвало. Целта на елипсовидното решение е да подскаже на лидера, че следва кръгово кръстовище. Смятам, че са минимизирани рисковете от произшествия. Виждате, че скоростта е по-ниска “, добави зам.-кметът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР