Критиците на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор провявят

...
Критиците на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор провявят
Коментари Харесай

Йордан Цонев: И Кьовеши е единствен кандидат, защо е тази ярост срещу Гешев

Критиците на кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор провявят двоен стандарт. И претендентът за европейски основен прокурор е единствено един – румънката Лаура Кьовеши, само че никой не възразява, съобщи пред Нова телевизия депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев. Според него рецензиите идвали главно от така наречен „ разградско дясно “. Цонев даде да се разбере, че Движение за права и свободи поддържат Гешев, въпреки и уточнението, че партиите нямат пълномощия в тази процедура и не могат да се месят. Зам.-главният прокурор е желан за началник на държавното обвиняване и от държавното управление.

„ Един образец ще ви дам – бил единствен претендент, по какъв начин щяло да има надпреварване с един кон. Ами Кьовеши да не би да е тройна? Там за какво утвърждават? Т.е. двойни стандарти и присвоена роля “, съобщи Цонев.

Според него политическата съпротива изкуствено се пробва да си присвои някаква роля, без да има социална подкпрепа. На последния избор гласоподавателите са решили, че те „ би трябвало да почиват “, изясни Цонев.

„ Аз запитвам за какво е тази гневна офанзива. Във връзка с това, че техните водачи са подсъдими ли, по отношение на какво? “, попита Цонев.

Аргументът, че и Кьовеши е единствен претендент бе стартиран и от самия Гешев в изявлението му пред Българска национална телевизия във вторник. Той съобщи, че главните му критици от „ Демократична България “ нямали причини и по тази причина се опитвали да лепят етикети.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР