Критици на президента Доналд Тръмп му се присмяха, че в

...
Критици на президента Доналд Тръмп му се присмяха, че в
Коментари Харесай

Тръмп обяви, че САЩ успели да превземат летища на британците през 1775 г.

Критици на президента Доналд Тръмп му се присмяха, че в речта си през вчерашния ден във връзка националния празник на Съединени американски щати сподели, че през 1775 година американската войска била съумяла да превземе " летища ", биейки се против британците, съобщи " Франс прес ".

Пред хилядното голям брой, събрало се във Вашингтон за невиждания по мащаб театър за Деня на независимостта, ознаменуван с прехвръкване на военни самолети, президентът републиканец произнесе тирада, в която като цяло нямаше политика. Той се въздържаше от импровизациите, към които има податливост, говорейки пред последователите си.

Но връщайки се към юни 1775 година той стартира да приказва за борбите, извоювани от войските на американските заселници, и сподели: " Нашата войска разруши укрепленията, пое контрола върху летищата, тя направи, всичко, което трябваше да се направи ".

Малко по-късно в същата тирада Тръмп загатна за подвига на братята Райт, американските пионери в авиацията, направили първия полет с моторизиран летателен уред пред очевидци през 1903 година



Внимателни слушатели на речта на Тръмп видяха и друга неточност, с изключение на тази с летищата през 1775 година Когато говореше за борбата за Форт Макхенри, я свърза с Войната за самостоятелност, а тя е била през Англо-американската война (1812 -1815).

На 4 юли американците означават Деня на независимостта - деня, в който през 1776 година тринадесет английски колонии основават Съединените американски щати. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР