Критиките срещу гумите за екстремно мокър асфалт на Пирели, които

...
Критиките срещу гумите за екстремно мокър асфалт на Пирели, които
Коментари Харесай

От Пирели защитават проблематичните мокри гуми

Критиките против гумите за рисково влажен асфалт на Пирели, които се употребяват във Формула 1 не са от през вчерашния ден. След Гран При на Япония на “Сузука ” водачите още веднъж подлагаха на критика работата на този модел гуми, като ги дефинираха като “бавни, несигурни ” и разясниха, че загряват доста постепенно. Което в действителност кара водачите и тимовете да се отърват от тях при първа опция, когато са на пистата и да използат гумите интермедия, даже когато те не са изцяло подобаващи за атмосферните условия.

Световният първенец Макс Верстапен предложи нови проби и помощ на Пирели при основаването на нови мокри гуми, които да извършват пълноценно функционалността си и да могат водачите да се състезават с тях при по-силен дъжд и мокри писти.

Моторспорт шефът на Пирели Марио Изола изясни, че това е вследствие на рестриктивните мерки, които Формула 1 постанова на тестванията, тимовете навъртат малко километри по време на тестванията, надлежно и Пирели не може да събере задоволително добра информация, с цел да направи задоволително положителни гуми.
 Верстапен желае по-добри мокри гуми от Пирели Верстапен желае по-добри мокри гуми от Пирели
“Имаме по един модел мокри гуми и интермедия и те би трябвало да работят на всички места - на 22 разнообразни трасета - изясни Изола. - Затова би трябвало да намерим най-хубавия вероятен компромис. Ние нямаме задоволително благоприятни условия да вършим проби на мокро, работим с ФИА и тимовете, само че не можем да развиваме тези гуми по този начин, както желаеме. ”
 Пирели разгласи гумите за надпреварите в Съединени американски щати и Мексико Пирели разгласи гумите за надпреварите в Съединени американски щати и Мексико
Освен това, Изола изясни, че даже по време на редките тестови сесии на мокро, тимовете работят повече върху това да създадат колите си по-бързи, а не да оказват помощ на Пирели да усъвършенства гумите си.
 Нови мотори за Ферари и Ред Бул в Щатите? Нови мотори за Ферари и Ред Бул в Щатите?
“Ако помните, на предсезонните проби в Барселона, пистата беше мокра за половин ден, само че отборите използваха доста малко гумите за рисково влажен асфалт, защото се концентрираха върху гумите интермедия ”, изясни Изола.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР