Критики и обвинения от Вашингтон срещу американския президент Доналд Тръмп

...
Критики и обвинения от Вашингтон срещу американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

`Огън по президента!` Остри критики от Вашингтон засипаха Тръмп след срещата му с Путин

Критики и обвинявания от Вашингтон против американския президент Доналд Тръмп последваха вчерашната му среща с съветския държавен глава Владимир Путин в Хелзинки.
 Тръмп: Всички сме отговорни за неприятните връзки с Русия  Добро начало. Много, доста положително начало за всички, разгласи Тръмп след два часа очи в очи с Путин  Тръмп към Путин: Светът желае съгласие сред нас
Конгресмени, сенатори, някогашни шефове на разследващи организации са шокирани от признанието на Тръмп, че има вяра повече на Путин, в сравнение с американските служби и правоохранителни органи за хипотетичната съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Тръмп разбуни духовете в Америка и с изявлението си, че Съединени американски щати също носят отговорност за утежняването на връзките с Русия и са се държали неуместно.

" Трагична неточност . " Така авторитетният сенатор републиканец Джон Маккейн дефинира срещата във финландската столица. Президентът освен не е споделил истината за един съперник на Америка, само че и не е защитил същността ѝ - република на свободни хора, отдадена на идеята на свободата вкъщи и в чужбина, смята Маккейн.

Маккейн упрекна американския държавен глава в „ доверчивост и нарцисизъм “ и съобщи, че конференцията на Тръмп с Путин е " едно от най-срамните осъществявания на американски президент, което помня " .

На конференцията след срещите - първо на четири очи сред Путин и Тръмп (само в наличието на преводачите на двамата президенти), а по-късно и в уголемен състав, с по шестима съветници - Путин разгласи, че Студената война е свършила . Тръмп, от своя страна, уточни, че по-добре да поеме политически риск в полза на мира , в сравнение с да рискува мира и стабилността поради политиката.

Според Путин срещата е била " откровена и потребна ", съгласно Тръмп е имало " надълбоко работлив разговор ".

Критики против американския президент идват от целия политически набор. " Позор! " " Предателство! " Така политици в Съединени американски щати посрещнаха речта на Тръмп, систематизирани от организация " Фокус ".

Републиканската партия

" Президентът би трябвало да оцени, че Русия не е наш съдружник. Няма честен еквивалент сред Съединени американски щати и Русия, която остава враждебна на нашите съществени цели и идеали ", съобщи ръководителят на Конгреса Пол Райън ( Уисконсин).

" Русия се намеси на изборите ни през 2016 година Нашите разследващи организации са единомислещи по въпроса - напомни сенатор Орин Хач ( Юта). - Никога не съм си мислил, че нашият президент ще седне на едно място с съветския и ще стартира да упреква Съединени американски щати за съветската експанзия. Срамота! “, разяснява сенатор Джеф Флейк ( Аризона).

" Пропусната опция от президента Тръмп да държи Русия виновна за намесата на изборите и да я предизвести да не се меси в бъдеще “, написа в Туитър сенатор Линдзи Греъм ( Южна Каролина).

Бившият ръководител на Конгреса на Съединени американски щати Нют Гингрич , който постоянно е подкрепял президента Доналд Тръмп, заяви, че пресконференцията е „ най-сериозната неточност в неговото президентство “.

Бившият кандидат-президент Мит Ромни съобщи, че " решението на президента Тръмп да застане на страната на Путин, а не на разследващите организации на Съединени американски щати е срамно и подкопаващо демократическите правила ". " Да се твърди, че има морално тъждество сред Съединени американски щати и Русия освен че опонира на логиката и историята, само че и подкопава националното ни единение " , уверен е той.

Демократите

Сенатор Марк Уорнър  (Вирджиния) също дефинира като неприличен " фактът, че президентът зае страната на Путин ".

Според сенатор Елизабет Уорън (Масачузетс), която се счита за евентуален конкурент на Тръмп на президентските избори през 2020 година, той е засрамил Америка, подкопал е нейните институции, отслабил е съдружниците ѝ и е прегърнал " деспот ".

" Русия се е месила в нашите избори и нападна нашата народна власт. Той трябваше да държи Путин виновен, а не награден ", добави тя.

За сенатор Тим Кейн (Вирджиния) „ това е печален и неприличен миг за нацията ни “.

Сенатор Бил Нелсън (Флорида) към този момент се притеснява, че Путин може да се намеси и в изборите за Конгрес през ноември.

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува Тръмп, който отказал да осъди хипотетичната съветска интервенция в изборите. Тръмп избрал да прегърне Путин на конференцията, като сложил „ думата на съветския водач над тази на нашата лична разследваща общественост “.

Бившият претендент за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Хилари Клинтън съобщи, че към този момент се знае на коя страна е Доналд Тръмп .

Председателят на фракцията на Демократическата партия в сената на Съединени американски щати Чък Шумър  заяви: " Един стеснителен въпрос виси в този момент над Белия дом: какво би предиздвикало Тръмп да сложи ползите на Русия над тези на Съединени американски щати “.

Единственият авторитетен политик в Съединени американски щати, похвалил Доналд Тръмп е сенаторът от Републиканската партия от щата Кентъки Ранд Пол , който съобщи, че критиците на президента и неговия способ за другарство с Русия бъркат. Той посочи, че Вашингтон също избира страна при изборите в другите страни . Според Пол е значимо Съединени американски щати да поддържат открит разговор с съперниците си, изключително в случай че се надяват да трансформират тяхното държание. „ Трябва да открием метод да създадем разговора по-добър “, добави той. Според него чиновниците на разследващите служби на Съединени американски щати и конгресмените, които подлагат на критика Тръмп, включват членове и на двете партии, които са срещу президентството му като цяло. Той дефинира държанието им като „ Синдром на вманиачаването на Тръмп “.

Тръмп ще се срещне с членове на Конгреса във вторник. Белият дом не прецизира с кои конгресмени ще беседва той, нито тематиките. Това ще бъде единственото събитие в програмата на американския президент за деня.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР