Критики и днес между партньорите в управлението спазва ли се

...
Критики и днес между партньорите в управлението спазва ли се
Коментари Харесай

Напрежение в коалицията: Още разногласия между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ"


Критики и през днешния ден сред сътрудниците в ръководството съблюдава ли се съдружното им съглашение.

От “Продължаваме промяната” са безапелационни, че би трябвало да бъде призован Консултативния съвет за национална сигурност поради Северна Македония. Според „ ИТН “ съдружните диалози са постфактум.

Заради войната в Украйна и смяната на ситуацията на Балканите изисква да бъде призован Консултативен съвет при президента, е мнението на „ Продължаваме промяната “. Иначе оставаме на позицията си за еврочленството на Северна Македония.

„ Трябва да забележим до каква степен нашият интерес е предпазен и какво би трябвало да създадем, с цел да бъде предпазен. Дали имаме интерес от дестабилизация на района или нещо по-лошо на нашите граници. Това е концепцията на привикване на този съвет “, съобщи Росен Костурков, народен представител от Политическа партия.

И през днешния ден от „ ИТН “ пък разкритикуваха антикризисните ограничения на кабинета " Петков ", идващи този път от ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание.

„ Коалиционните диалози са малко постфактум, те не са с превантивна функционалност “, съобщи Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

По думите му компромисите към този момент са изчерпани и насочи персонален съвет към сътрудниците си от „ Продължаваме промяната “.

„ Едноличните решения за да може единствено и единствено да се потвърди правотата, въз основата на нужния прогрес на обединението не би трябвало да бъдат основани на егото и самовлюбеността на някои представители “, разяснява още Каримански.

Костурков, който е и член на управлението на „ Продължаваме промяната “ съобщи, че няма нарушавания на съглашението им.

„ И това и някой други думи на Каримански ме тормозят главно това, че той няколко пъти и освен в този момент - приказват за обединението в трето лице “, съобщи той.

Костурков обаче призна, че има проблеми в връзката.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР