Критикът на правителството на Венецуела Мария Корина Мачадо е обявена

...
Критикът на правителството на Венецуела Мария Корина Мачадо е обявена
Коментари Харесай

Мария Корина Мачадо е победител в първичните избори на опозицията във Венецуела, които правителството осъди

Критикът на държавното управление на Венецуела Мария Корина Мачадо е оповестена за победител в проведените от опозицията първоначални избори за избор на президент претендент в изборите предишния уикенд, който беше жигосан от социалистическото държавно управление като нелегитимен

От The Associated Press, 26 октомври 2023 година, 10:39 ч. Венецуела и чужбина и имаше за цел да избере претендент, който да се състезава против президента Николас Мадуро през идната година.

Но макар някои уверения от страна на държавното управление на Мадуро, че на опозицията ще бъде разрешено да избере претендент, то хвърли мощно подозрение върху всеки резултат от първичните избори през уикенда. Прокуратурата е почнала наказателно следствие против основните уредници по обвинявания, в това число машинация и узурпиране на власт, а също така държавното управление публично забрани на Мачадо да се кандидатира за служба.

Все отново опозиционната първична комисия разгласи Мачадо за победител в четвъртък в събитие пред водачите на опозицията и някои от другите претенденти, които тя заличи в урните в неделя.

Резултатите са оповестени от комисията демонстрираха присъединяване на повече от 2,4 милиона гласоподаватели, от които почти 93% поддържаха Мачадо.

Гласоподавателите се опълчиха на упованията даже в квартали, считани в миналото за замъци на ръководещите партия. Докато чакаха на опашка с часове или под палещото слънце, или под проливен дъжд, мнозина описаха за очакванията си за промяна на държавното управление, която може да извади страната от комплицирана рецесия, тласнала милиони към беднотия и над 7,7 милиона други да мигрират. < /p>

Правителството на Мадуро предходната седмица се съгласи по принцип да разреши на опозицията да избере своя претендент за президентските избори през 2024 година Но в предишното държавното управление е променяло закона, отмъщавало е на съперниците и е нарушавало споразуменията, както откри за добре.

Президентът на Националното заседание Хорхе Родригес твърди, че изборната интензивност изказванието на опозиционната комисия беше математически невероятно поради броя на наличните центрове за гласоподаване и времето, належащо на човек да пусне бюлетина,

Междувременно основният прокурор на страната сподели, че следствието против главните уредници също ще прегледа изказвания, които включват кражба на идентичност и пране на пари.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР