Критикът на Кремъл Навални е осъден на 9 години затвор.

...
Критикът на Кремъл Навални е осъден на 9 години затвор.
Коментари Харесай

Навални осъден на 9 години затвор


Критикът на Кремъл Навални е наказан на 9 години затвор. Руски съд призна намиращия се в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални за отговорен по обвинявания в заграбване, машинация и огорчение на съда, пинформира Агенция Франс Прес.

" Навални е направил машинация - кражба на имущество от проведена група ", съобщи арбитър Маргарита Котова, съгласно репортера на Агенция Франс Прес, участвал на процеса. Тя го призна за отговорен и по по-лекото обвиняване за пренебрежение към съда.

Навални, най-яростният вътрешен критик на президента Владимир Путин, беше вкаран в пандиза предходната година по остарели обвинявания в машинация след нападението с нервнопаралитично вещество " Новичок ", за което се упреква Кремъл.

Днешният развой се отнасяше до спомагателни обвинявания в заграбване и пренебрежение към съда, а Навални беше съден в затворническата колония край Москва, където към този момент излежава присъда от две години и половина.

Разследващите насочиха ново обвиняване към Навални, че е откраднал за персонални потребности дарения на стойност няколко милиона $, предоставени на политическите му организации.

Миналата седмица прокурорът изиска присъдата на Навални да бъде удължена на 13 години и той да бъде изместен в наказателна колония със " непоколебим режим ", където ще бъде подложен при по-тежки условия. Навални отхвърля обвиняванията.

Обвиненията в корупция плануват оптимално наказване от 10 години, до момента в който неуважението към съда се санкционира с до шест месеца затвор.

Прокурорът също по този начин прикани Навални да заплати санкция в размер на 1,2 млн. рубли (11 500 $ или 10 500 евро).

Преди да бъде вкаран в пандиза, Навални беше главният опозиционен водач в Русия и екипът му постоянно публикуваше следствия за благосъстоянието на съветския хайлайф, които бяха гледани от милиони почитатели в YouTube.

Отравянето на Навални през 2020 год. с " Новичок " - създадено от военните нервнопаралитично вещество - и неговият арест при завръщането му от рехабилитация в Германия предходната година провокираха остро наказание в чужбина, както и наказания от западните страни.

След ареста му политическите организации на Навални в цялата страна бяха оповестени за " екстремистки " и закрити, а доста негови основни помощници избягаха от Русия, опасявайки се от правосъдно гонене.

Русия също по този начин ускори натиска върху самостоятелните медии и неправителствените организации, като разгласи доста от тях за " задгранични сътрудници ", а други стопираха да работят поради боязън от гонене.

Последваха още случаи на закриване на медии, откакто Русия одобри нов закон, въвеждащ до 15 години затвор за " подправени вести " за това, което Русия назовава своя " военна интервенция " в Украйна.

В устрема си да продължи да управлява информацията, налична за руснаците, този месец Русия ограничи достъпа и до Twitter, Фейсбук и Instagram, като блокира и уебсайтовете на няколко самостоятелни новинарски организации.

Преди това в Instagram Навални осъди спора в Украйна и прикани поддръжниците си да стачкуват макар огромната възможност от санкции и арест.

По данни на самостоятелния наблюдаващ OVD-Info от началото на " военната интервенция " на демонстрации в Украйна в цяла Русия са арестувани над 15 000 души. / БГНЕС
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР