Критикът на Кремъл, който излежава присъда в затвор в Русия,

...
Критикът на Кремъл, който излежава присъда в затвор в Русия,
Коментари Харесай

Навални призова французите да гласуват за Макрон

Критикът на Кремъл, който излежава присъда в затвор в Русия, Алексей Навални прикани френските гласоподаватели да поддържат сегашния президент Еманюел Макрон на втория тур на президентския избор в неделя.

Той упрекна партията на крайнодясната му съперничка Марин Льо Пен във връзки с президента Владимир Путин.

" Със сигурност, без съмнение, приканвам народа на Франция на 24 април да гласоподава за Еманюел Макрон ", написа Навални в Туитър, публикувайки апела на френски и британски език.

Той добави, че е " шокиран " от обстоятелството, че партията на Льо Пен е получила заем в размер на 9 млн. евро от " фамозната конструкция на Путин за пране на пари " - Първа чешко-руска банка.

" Не се колебая и за момент, че договарянията с тези хора и покупко-продажбите с тях са включвали и сенчеста политическа част ", сподели 45-годишният Навални.

" Това е корупция. Това е продажба на политическо въздействие на Путин ", добави той.

Опозиционерът съобщи, че Франция е " близка " на сърцето му и че усеща, че може да се обърне към французите по редица мотиви.

" Аз съм в пандиза поради престъпна тъжба от френска компания ", сподели той, визирайки френската козметична компания Yves Rocher.

През 2014 година съветски съд призна Навални за отговорен в машинация на съветския филиал на Yves Rocher в решение, което по-късно беше оповестено от Европейския съд по правата на индивида за " произвол ".

Той получи условна присъда от три години и половина, само че през 2021 година му беше подредено да изтърпи наказване отнемане от независимост.

" Ще се боря за Франция, французите и @EmmanuelMacron ", написа Навални в Туитър.

През 2020 година Навални претърпя офанзива с отравяне с " Новичок " - нервнопаралитично вещество, създадено в Съветския съюз, за което упреква Кремъл.

Миналия месец съветски съд го призна за отговорен по нови обвинявания в заграбване и пренебрежение към съда и удължи присъдата му на девет години в затвор с нараснала сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР