Критикът на Кремъл Иля Яшин загуби обжалването решение да бъде

...

Обвинението е политически мотивирано на политически мотивираното според поддръжниците му.

"Присъдата на Мешчанския съд в Москва трябва да бъде оставена непроменена", заяви съдия по време на заседание в Московския градски съд.

Жалбата на бившия московски общински съветник беше отхвърлена в момент, когато властите достигнаха до безпрецедентно ново ниво на репресии срещу свободите в Русия, където независимите медии бяха закрити, а ключови опозиционни фигури са зад решетките или в изгнание.

В изказването си пред съда Яшин заяви, че е бил вкаран зад решетките зар" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Критикът на Кремъл Иля Яшин загуби обжалването решение да бъде" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Критикът на Кремъл Яшин загуби | BGNES

Критикът на Кремъл Иля Яшин загуби обжалването решение да бъде наказан на осем години и половина затвор за рецензиите си против нашествието на Москва в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Обвинението е политически стимулирано на политически стимулираното съгласно поддръжниците му.

" Присъдата на Мешчанския съд в Москва би трябвало да бъде оставена непроменена ", съобщи арбитър по време на съвещание в Московския градски съд.

Жалбата на някогашния московски общински консултант беше отхвърлена в миг, когато управляващите доближиха до невиждано ново равнище на репресии против свободите в Русия, където самостоятелните медии бяха закрити, а основни опозиционни фигури са зад решетките или в заточение.

В изявлението си пред съда Яшин съобщи, че е бил вкаран зад решетките поради това, че е " приказвал истината " за дейностите на Кремъл в Украйна и Русия.

" Присъдата, произнесена против мен, е невероятна: осем години и половина за 20-минутно изявление в интернет ", сподели той.

" В пандиза срещнах убийци, изнасилвачи и грабители, които са получили по-малки присъди за закононарушенията си ".

Миналата година 39-годишният Яшин дефинира убийството на украински цивилни в Буча като " кръвопролитие ", визирайки градче покрай украинската столица Киев, където бяха открити убити цивилни след отдръпването на съветските сили.

През декември 2022 година Яшин беше наказан на 8,5 години затвор за разпространение на " погрешна информация " за съветската атака в Украйна.

Той е съден по силата на законодателство, влезнало в действие след началото на военната акция на Москва в Украйна, което планува наказване за това, което управляващите смятат за нездравословна или погрешна информация по отношение на съветските военни.

Яшин съобщи, че рано или късно " крадците и убийците " ще бъдат свалени от власт, а той ще бъде измежду тези, които ще изградят нова Русия.

" Осъзнавам, че откакто бъда свободен, ще стана един от тези, които ще би трябвало да почистят тази кървава неразбория ", сподели той в съда.

Преди дни съветски съд осъди различен критик на Кремъл, Владимир Кара-Мурза, на 25 години в строго охраняван затвор по обвиняване в държавна измяна и за рецензия на нападението над Украйна. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР