Критикът на Кремъл Алексей Навални е жив. Той е задържан

...
Критикът на Кремъл Алексей Навални е жив. Той е задържан
Коментари Харесай

Алексей Навални е жив

Критикът на Кремъл Алексей Навални е жив . Той е арестуван в затворническа колония в Сибир , твърди неговата говорителка, предава „ BBC “.

„ Намерихме Алексей Навални “ , заяви Кира Ярмиш през днешния ден, добавяйки, че той в този момент е в Северна Русия.

Екипът на Навални не е имал контакт с него от 6 декември , откакто беше изместен от предходния затвор. Той се счита за един от главните съперници на Владимир Путин . Навални е в пандиза от 2021 година

„ Адвокатът му го видя през днешния ден. Алексей е добре “ , написа Ярмиш в приложението за известия Telegram.

Ярмиш разкри, че той е бил изместен в наказателната колония IK-3 в Харп в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг, в Северна Русия. Преди това той е бил държан в Мелехово, на 235 км източно от Москва.

Адвокатът на Навални Иван Жадов сподели, че колонията е една от „ най-отдалечените “ в Русия, а изискванията са „ тежки “ . По думите му това е проява по какъв начин „ системата се оправя с политическите пандизчии, пробвайки се да ги изолира и потисне “.

Екипът на Навални беше обезпокоен, защото не се яви на няколко правосъдни съвещания.

Името на Навални се свързва с битката му против корупцията , а следствията му, които бяха оповестени в обществените мрежи, събираха хиляди гледания. През 2020 година той беше токсичен в Сибир с нервнопаралитичен сътрудник. Лечението му се организира в чужбина, а при завръщането си през 2021 година в Русия беше задържан.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР