Критично положението беше единствено в Мало Бучино, от където преди

...
Критично положението беше единствено в Мало Бучино, от където преди
Коментари Харесай

Извънредно: Фандъкова се завърна от Мало Бучино и описа ада там!


Критично ситуацията беше само в Мало Бучино, от където доскоро се върнах. Там реката излезе и наводни две къщи. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг по отношение на изобилните превалявания. Полицейски коли ескортираха булдозери към мястото. „ Екипите на пожарната бяха на място, пристигна тежка техника, тъй че съумяха да се оправят със обстановката с реката и сега продължава отводняването на къщите, тъй че да можем да помогнем на хората, съобщи Блиц.

Да се надяваме, че след няколко часа ще успеем да възстановяваме обстановката там “, изясни столичният кмет, представен от " Фокус ". „ За страдание за София прогнозата се сбъдна. Най- мощни бяха дъждовете в южните и западни региони на града. Като прибавим и изобилното снеготопене, имахме сериозни моменти и сериозни сектори. Общо 44 сигнала получихме за деня. Повечето от тях бяха за завирявания.

Екипите реагираха с разчистване на шахти и отводняване. Повишени са равнищата на реките в тези региони на София. Кметовете на региони са на място и следят “, осведоми Йорданка Фандъкова. „ Ще продължим през цялата нощ и в утрешния ден да следим равнищата на реките. 10 екипа на спешната звено са на линия, в съгласуваност сме със Столична дирекция на вътрешните работи и екипите на пожарната. Продължаваме да обработваме получените сигнали и да следим ситуацията “, добави тя.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР