Критично е състоянието на 14-годишното момче, което пострада в тежкия

...
Критично е състоянието на 14-годишното момче, което пострада в тежкия
Коментари Харесай

Нов протест в Бузовград, след като шофьор блъсна дете и избяга

" Критично е положението на 14-годишното момче, което пострада в тежкия пътен случай в казанлъшкото село Бузовград ", сподели за Българска телеграфна агенция проф. Йовчо Йовчев, шеф на УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович ", където детето е настанено. Момчето е в кома, изясни той.

Детето, което пострада тежко в пътен случай в казанлъшкото село Бузовград, е стояло статично. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор Дичо Атанасов. Той добави, че все още няма събрани доказателства детето да е изскочило ненадейно на пътя.
 БГНЕС
" Мястото на удара е отвън пътното платно към банкета. Детето не се е движило, а е било статично “, изясни още Атанасов. От думите му стана известно, че се допуска, че лидерът е изгубил ръководство над автомобила и е напуснал пътното платно, като се е отклонил и е блъснал 14-годишното дете.

Окръжният прокурор добави, че в границите на днешния ден ще бъде продължено събирането на доказателства. „ Обвиняемият за тежката злополука е хванат и е притеглен към наказателна отговорност . В момента е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за 72 часа, следва на следващия ден да бъде импортирано искане от наблюдаващия прокурор за взимане на непрекъсната мярка " задържане под стража ", сподели още Атанасов.
 БГНЕС
Жители на селото още веднъж се събират на митинг. Те упорстват за правдивост и създаване на легнали служители на реда в обитаемото място.

" Войната по пътищата продължава. Наложително е да бъдат осъществени законодателни промени в тази посока ", безапелационен е окръжният прокурор на Стара Загора.

Той уточни, че през днешния ден прокуратурата ще разпореди общонадзорна инспекция, която ще бъде съобразена с настояванията на живущите в село Бузовград. Тя ще има за цел да откри каква е организацията на придвижването в селото. " Съгласно изводите от нея, ще бъдат дадени наложителни разпоредби на способените органи за основаване на нова организация и възстановяване на по този начин основаната, с оглед сигурност на придвижването ", посочи още той.

" Контролът по пътищата би трябвало да бъде засилен. По селата няма полицейско наличие. Ако има случай в нашето село, ние би трябвало да се обадим на незабавния телефон 112 и тогава да пристигна служител на реда. Ние няма по какъв начин да залавяме пияни или дрогирани зад кормилото “, сподели кметът на село Бузовград Мая Берова по време на проведен митинг в центъра на селото.

" Ще създадем подписка за създаване на " легнали служители на реда ". Това е в пълномощията на Комисията по сигурност към община Казанлък “, сподели още Берова. От думите ѝ стана известно, че ще упорства за слагане на 11 изкуствени неравности на всички места, където има засилено придвижване - край учебното заведение, детската градина, магазина.

Инцидентът стана в петъчната вечер към 17:30 часа. 14-годишен велосипедист пострада, откакто беше ударен от лек автомобил.

Велосипедистът е откаран в болнично заведение в тежко положение, а лидерът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни дейности на полицейските чиновници e открит лидерът - 57-годишен мъж, както и лекия автомобил, показват от дирекцията. Мъжът е тестван с механически средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, регистриран е резултат над 1,2 промила и съществуване на наркотично вещество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР