Критичната мисия, пред която са изправени украинските отбранителни войски в

...
Критичната мисия, пред която са изправени украинските отбранителни войски в
Коментари Харесай

Критичен момент във войната в Украйна

Критичната задача, пред която са изправени украинските отбранителни войски в Луганска област сега, е да задържат невиждано огромни нахлуващи съветски сили. Това разгласи ръководителят на Регионалната военна администрация в Луганск Сергей Хайдай, представен от Укринформ.

„ Наистина се надявам, че Луганска област ще извърши значимата задача, защото задържа нереално огромен приток на съветски войски, тъй че нашите сили да имат време да получат дълго желаните оръжия, които всички чакахме, а точно далекобойната артилерия, която може да унищожи тежката техника и запасите на противника”, съобщи Хайдай.



Той разясни, че украинските военни ще бъдат отвън обсега на съветските артилерийски елементи, поради техническите характерности на западните самоходни оръдия и гаубици.

„ Да, сега ни е доста мъчно. Но бих желал всичко това да не е на вятъра. За да могат нашите войски да бъдат превъоръжени в този момент, да се прегрупират, бихме желали да забележим контраатака в Луганска област”, ​​каза Хайдай.



По думите му сега съветските офанзиви не престават, като всички градове в Луганска област са непрестанно обстрелвани. Офанзивата е подкрепена от елементи, пренасочени след края на обсадата на Мариупол.

„ Те изпратиха всичките си сили да щурмуват Северодонецк и да реализират пробив, да пресечен автомагистралата Лисичанск - Бахмут. Целта е да не можем да евакуираме хора и да доставяме филантропична помощ. Невъзможно ще е да доставим и каквито и да било хранителни запаси и муниции на нашите войски”, акцентира ръководителят на Луганската регионална военна администрация.



Той разясни, че до неотдавна в района е имало над 40 000 цивилни, които са отказали да се изтеглят.

В момента към фронта се придвижват десетки съвременни гаубици от Съединени американски щати М777. Те са два пъти по-леки от украинските им аналози, създадени по времето на Съюз на съветските социалистически републики. Имат по-голям диаметър – 155 мм. Могат да изстрелват високо точни боеприпаси „ Ескалибур” с Джи Пи Ес ориентиране, чиито обсег е до 40 км.

За съпоставяне Русия, както и Украйна разполагат главно с оръдейни системи от времето на Съюз на съветските социалистически републики, чиито оптимален обсег е 29 км с ракетни боеприпаси и по-малко от 25 км с елементарни. Теоретично съветската войска би трябвало да има и съвременни самоходни установки „ Коалиция”, употребяващи платформата „ Армата”, само че действително, макар че бяха показани на боен церемониал в Москва още през 2015 година, те както и новият танк на същата платформа, към момента са в изпитателна фаза.



Според кореспондента на Би Би Си в Украйна Джеръми Боуен украинската войска сега изпитва съществени усложнения.

„ Това, което чуваме от украинските войски, които се бият в района на Донбас, е, че руснаците са настъпили напред. Всъщност формалните официални съобщения споделят същото. Изглежда не е имало огромен пробив, само че съветските войски прииждат. Те взривиха мостове, с цел да се опитат да забавят настъплението на Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР