Критична остава ситуацията по границата между Полша и Беларус. Варшава

...
Критична остава ситуацията по границата между Полша и Беларус. Варшава
Коментари Харесай

Напрежението Полша – Беларус: Варшава предупреди за възможен въоръжен конфликт

Критична остава обстановката по границата сред Полша и Беларус. Варшава предизвести за вероятен въоръжен спор и разгласи затваряне на огромен граничен пункт.

Забранената зона е на 3 километра до границата с Беларус. Няколко стотин души пробваха да преминат през оградата.

От едната страна има беларуски бойци, които бутат хората към границата с Полша. От другата – полските гранични управляващи пробват да удържат на натиска. Според Полша тези хора нямат право да навлизат на територията ѝ и това може да докара до приложимост на мощ.

Варшава разгласи, че затваря единия от огромните гранични пунктове „ Кузница – Бружи “ и предизвести за вероятен въоръжен спор. „ Знаем, че това е планувана интервенция, която цели да наруши суверенитета ни. Знаем сигурно, че се търсят слаби места по границата “, сподели полският министър председател Матеуш Моравецки.

Европейският съюз към момента разисква налагането на нови стопански наказания против Беларус поради напрежението с мигрантите.

„ Това е гангстерски метод на режима на Лукашенко, който дава подправени обещания на хората, а се оказват в клопка на място “, съобщи представителят на Европейска комисия Питър Стано.

Нови наказания са под въпрос, само че разискват санкции против самолетни компании, извозващи мигранти до Минск.

В прилежаща Литва Народното събрание разисква въвеждане на изключително състояние поради бежанския напън. Ходът е подкрепян и от ръководещи, и от съпротива.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР