Критичен е участъкът в Своге, където се случи тежката катастрофа

...
Критичен е участъкът в Своге, където се случи тежката катастрофа
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Своге: Искърското дефиле е опасно за шофьори, които не го познават

Критичен е секторът в Своге, където се случи тежката злополука в събота, лишила живота на 16 души, съобщи заместник-кметът на града Валентин Михайлов, написа Дарик. Той добави, че пътният сектор е изключително рисков при дъжд, а през вчерашния ден е имало проливен дъжд, какъвто в Своге рядко са виждали.

Михайлов изрази вяра, че на днешната среща с премиера ще бъдат взети ограничения за обезопасяване на мястото. " Не бива да подценяваме и жестокия дъжд, който се изля. Просто не се виждаше нищо. Освен това е доста рисково за водачи, които не познават Искърското дефиле. Наистина мястото е доста рисково. Тук е времето и мястото да кажа, е би трябвало да се вземат способени ограничения от експерти, които да кажат по какъв начин да не бъде рисков този сектор. Почти никой през вчерашния ден не разбра, че там има тежък случай, не отбиваха, а няма и къде да се отбие там. Говоря за няколко секунди, не за доста ", сподели Михайлов.

" В момента чат от придвижването в посока Враца - Мездра - Ботевград е отбито отсам и това са натоварени и тежки тирове. Това е сериозна причина и за бъдещи произшествия, които се надявам да не се случват. В съответния злощастен сектор не може да се кара с бърза скорост, в рамките съвсем на града е, само че при избрани условия става рисков ", разяснява още свогенският заместник-кмет.

На срещата, която следва да се организира през днешния ден, обаче не са поканени представители на локалната власт, акцентира още Михайлов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР