Критериите, на които кандидатите трябва да отговарят, са както професионални,

...
Критериите, на които кандидатите трябва да отговарят, са както професионални,
Коментари Харесай

Нинова обяви кога ще бъде избран нов председател на БСП и какви ще са кандидатите за ЕП

Критериите, на които претендентите би трябвало да дават отговор, са както професионални, по този начин и морални. Следва да бъдат лоялни към партията и да се придържат към българския народен интерес, уточни Нинова на конференция след Националният съвет на Българска социалистическа партия. 

От февруари стартират събиранията на главните партийни депутати. През март следват конференции, на които да се прегледат номинациите, а през април ще се събере Националният съвет на Българска социалистическа партия, който ще подреди листата за изборите.

До септември тази година ще има общо четири избора в партията, уточни Корнелия Нинова. През октомври следва да се избере нов ръководител на Българска социалистическа партия, а през ноември - да встъпи в служба. Но като първа и най-важна цел тя уточни европейските избори.

" Тази година за Българска социалистическа партия с изключение на европейски избори, ще има и цялостен цикъл доклад и избори в партията, т.е. ще се избират нови управления на съществени партийни организации, общински и регионални ръководители, делегати на конгреса, ръководител на партията на директен избор и конгрес ".

На въпрос правилно ли е, че се готви смяна в устава, с цел да се кандидатира за трети мандат, както твърди, Нинова разяснява, че самото му изказване явно демонстрира непознаване на процесите в партията.

" Устав се трансформира на конгрес, конгресът ще бъде през ноември, а изборът на ръководител ще бъде през октомври, затова няма по какъв начин да се промени уставът преди избор на ръководител ". 

Темите на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия бяха критериите и процедурите за издигане на претенденти за членове на Екологичен потенциал, работата по политическата платформа за идните избори и предоставяне начало на събрания и конференции за номиниране на претенденти на Българска социалистическа партия за евролистата, която ще бъде одобрена от Народно събрание на Българска социалистическа партия през април.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР