Крит се е превърнал в нов маршрут за нелегално влизане

...
Крит се е превърнал в нов маршрут за нелегално влизане
Коментари Харесай

Крит става мишена на мигрантската вълна

Крит се е трансформирал в нов маршрут за незаконно влизане на мигранти в европейските страни, предизвестяват от бреговата защита на острова. Те желаят незабавни ограничения по спиране на трафика. Само за няколко часа, с три лодки, дойдоха 160 незаконни мигранти, оповестяват от морската защита.

Президентът на Съюза на бреговата защита на Източен Крит, Георгиос Сфакианакис, приказва за " нов Еврос ". Повтарят се събитията с всеобщо влизане на незаконни мигранти, както беше в област Еврос, които в този момент идват от Либия. Използват се остарели дървени лодки, които мъчно устоят на талази и доближават до Крит, като трафикантите им са дали обещание да ги превозят до Италия.

Трафикантите трансформираха маршрута, безапелационен е Сфакианакис. Причината е, че в Еврос построяват стена, със засилена защита, на огромна част от егейските острови и намират път до Крит, разясняват от локалната полиция.

Съюзът на критската брегова защита се обърна, за незабавни ограничения, към държавното управление да се подсилят пристанищните управляващи, тъй като " Крит се трансформира в цел на мрежа за трафик на мигранти към европейските страни ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР