Кристофър Уолър е член на Съвета на управителите на Федералния

...
Кристофър Уолър е член на Съвета на управителите на Федералния
Коментари Харесай

Криптовалутите са изцяло спекулативни – Губернатор на Федералния резерв на САЩ

Кристофър Уолър е член на Съвета на шефовете на Федералния запас - високопоставена служба в централната банка на Съединени американски щати.

Неотдавна той показа вижданията си за криптоактивите в своя тирада .

Възгледи за криптоактивите

Уолър счита, че цената на криптоактивите се дефинира само от убеждения и няма вътрешна стойност.

Той ги съпоставя с бейзболните карти, които също нямат вътрешна стойност и зависят от убеждението на купувача, че други ще ги купят в бъдеще.

Въпреки това Уолър призна капацитета на технологиите, свързани с криптоактивите, като да вземем за пример смарт договорите и токенизацията, да доведат до повишение на продуктивността във всевъзможни браншове.

Той означи, че токенизацията би могла да се употребява за улеснение на комерсиалните обекти, като в същото време се резервира отбраната на самоличността.

Управление на риска

Докато Уолър не е срещу рисковите вложения на физически лица в крипто, той счита, че банките би трябвало да работят съгласно по-висок стандарт.

Той поддържа нововъведенията във финансовата система, само че също по този начин е угрижен за капацитета за измами, правна неустановеност и подвеждащи изказвания.

Уолър акцентира, че е значимо банките да са наясно с бизнес моделите на клиентите, системите за ръководство на риска и структурите за ръководство, с цел да се подсигурява, че няма систематични опасности при положение на крипто срив.




Заключение

Уолър преглежда криптоактивите като спекулативни активи без вътрешна стойност и акцентира смисъла на ръководството на риска в криптоиндустрията.

Той призна капацитета на технологиите, свързани с криптоактивите, само че също по този начин предизвестява за евентуалните рискове и неустановеност в бранша.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР