Кристофър Ройбъл, ветеран от Афганистан, е един от 59-имата, които

...
Кристофър Ройбъл, ветеран от Афганистан, е един от 59-имата, които
Коментари Харесай

Ужасяващо послание от войник, загинал в Лас Вегас

Кристофър Ройбъл, деец от Афганистан, е един от 59-имата, които починаха при ужасяващата пукотевица в Лас Вегас в неделя вечерта. Оказа се, че той е оставил злокобно известие във Facebook месеци преди гибелта си, оповестява изданието Business Insider.

Съобщението от 18 юли стартира с тревожния въпрос, от който доста ветерани се опасяват: " Какво е чувството, когато стрелят по теб ? "

"Моят отговор постоянно е бил еднакъв - чувството е боязън и яд ", заключава Ройбъл.

В Белия дом паметта на жертвите от нещастието бе почетена с минута безмълвие, знамената там и в постройката на Конгреса бяха спуснати на половина.

Тръмп ще посети Лас Вегас на следващия ден.

Оказва се, че стрелецът е имал доста повече оръжия, в сравнение с бе обявено в началото. В стаята на причинителя Стивън Падок в хотел "Мандалей Бей " са открити 23 огнестрелни оръжия от разнообразни калибри, в това число автомати, и още 19 в дома му в Мъскийт, щата Невада, на към 120 км от Лас Вегас, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Полицията откри оръжия и муниции в дома на стрелеца Падок >>

Падок е работил самичък съгласно следователите. Той се е самоубил, когато полицейският отряд за бързо реагиране взривил вратата на хотелската му стая.

Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо сподели, че оръжията, открити в хотелската стая, евентуално са били пренесени допълнително от 10 куфара. Някои от пушките са били с оптични мерници.

В колата на стрелеца е открит амониев нитрат, който може да се употребява за направа на взривни субстанции. В дома на нападателя в Мъскийт с изключение на 19-те огнестрелни оръжия са открити и хиляди патрони, както и взривни субстанции.

ФБР отхвърли версията за джихадистки атентат, макар че радикалната организация "Ислямска страна " пое отговорността за нападението.

ИД твърди, че Падок приел исляма преди няколко месеца и в изказването си го назовава "Абу Абделбер Американеца ".

”Ислямска държава” пое отговорност за офанзивата в Лас Вегас >>

"На този стадий не сме открили никаква връзка с интернационална терористична организация ", съобщи сътрудникът от ФБР Арън Рауз. В момента не се отдава желание на нито една версия. Следователите не са разкрили никакви текстове или послания, съобщи Ломбардо, който назова причинителя "вълк единак ".

Ерик Падок, братът на нападателя, сподели, че Стивън е бил бил състоятелен, не е имал избрани религиозни или политически убеждения и "изобщо не е бил обожател на оръжията ".

Стивън Падок не е бил престъпно проявен, за разлика от татко си Патрик Бенджамин Падок - банков обирджия, който е бил в листата на ФБР за най-издирвани лица през 60-те години.

Бащата на стрелеца от Лас Вегас бил банков обирджия >>

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР