Кристофър О`Конъл разделя Григор Димитров от място във финалната четворка

...
Кристофър О`Конъл разделя Григор Димитров от място във финалната четворка
Коментари Харесай

1/4-финалите в Чънгду: Григор излиза срещу съперник, от когото не е губил досега

Кристофър О`Конъл разделя Григор Димитров от място във финалната четворка на ATP 250 шампионата в Чънгду. Австралиецът записа втората си поредна двусетова победа в китайския град, надигравайки Таро Даниел със 7:6(10) 6:4. Досега първата ни ракета носи добър спомен от срещите си с О`Конъл, защото го е побеждавал и в двата случая, когато са се изправяли един различен, надигравайки го надлежно на Аустрелиън Оупън през 2017-та година, както и през този сезон в Женева.

Любопитна детайлност е, че Григор доближава най-малко до полуфиналите на шампионатите, в които е играл със международния номер 53, който сега заема рекордното си класиране в ранглистата и изрично играе най-хубавия си тенис в своята кариера. Настоящата година донесе на О`Конъл дебютна победа на равнище " Мастърс ", първо класиране за третия кръг на " мейджър " шампионата, както и триумф над самия Саша Зверев в Мюнхен, тъй че несъмнено приказваме за противник, който не е за подценяване.

Историята на австралиеца е доста забавна, защото травма на коляното го изважда от тениса за една година и през това време той стартира да се изхранва посредством разчистване на лодки. Кристофър даже обмисля отричане от спорта, само че се завръща при започване на 2019-та година, която приключва в топ 200, макар че не е имал нито една точка на старта на сезона и от този момент насам печели още цели 4 Чаланджър трофеи.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР