Кристияно Роналдо толкова отдавна се е превърнал в глобален бранд,

...
Кристияно Роналдо толкова отдавна се е превърнал в глобален бранд,
Коментари Харесай

Ефектът Роналдо - цената на акциите на Манчестър Юнайтед скочи с 12% от пристигането му насам

Кристияно Роналдо толкоз от дълго време се е трансформирал в световен бранд, че всяка една негова демонстрация наподобява е в положение да трансформира света в действително време. Последните стопански разбори демонстрират, че цената на активите на Манчестър Юнайтед се е нараснала с внушителните 12%, откогато португалецът се завърна на „ Олд Трафорд “, научихме от Reuters.

Суперзвездата на международния футбол може и да е на напреднала възраст за деен състезател, само че въздействието му върху тима, чийто цветове пази е недвусмислено в вярната посока.

През първите две седмици, откогато му бе връчена фланелката с №7 приходите от продажба на тениски за „ алените дяволи “ доближиха £187,1 млн. в международен мащаб. Търговците пък се похвалиха, че търсачките им са отчели скок с 600% за секцията със спортни фланелки.

В разгара на Европейското състезание пък Кристияно демонстративно махна бутилка с Coco-Cola от полезрението си преди старта на една от конференциите, а незабавно по-късно цената на активите на най-големия производител на газирани питиета спадна с 1,6 на 100, въпреки някои анализатори да оспориха директната връзка сред двете събития.

А през днешния ден виждаме, че акциите на Юнайтед се връщат към стойностите от преди пандемията.

И всичко това с помощта на един човек, чиято работа е просто да играе футбол с още 21 други на терена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР