Кристияна е само 2200 грама. Но вече е доказала, че

...
Кристияна е само 2200 грама. Но вече е доказала, че
Коментари Харесай

Чудото живот: Определена за аборт, родената 700 грама Криси бе спасена 2 пъти

Кристияна е единствено 2200 грама. Но към този момент е потвърдила, че е войник със мощна воля. Воля за живот. Новороденото момиченце е живото доказателство, че чудеса се случват даже във времена, когато вярата отстъпва крачка обратно пред отчаянието.



Кристияна е единствено на 108 дни, само че за това малко време животът й е избавен цели два пъти. Един път, когато лекарите изрично споделят, че тя би трябвало да бъде абортирана и повторно, когато поема първа глътка въздух едвам в 25-та гестационна седмица от бременността на майка си Марина.

Калин и Марина Вътеви са от Пловдив. Те имат една дъщеричка и са в очакване на втората си рожба. Марина била бременна в 22 гестационна седмица, когато наблюдаващият бременността й доктор открил пролабирал околоплоден мехур. Младата жена била ориентирана към една от огромните лечебни заведения в Пловдив, където лекарите установили, че бременността няма късмет и би трябвало да бъде прекратена .

 Момиченцето е родено едвам в 25-та гестационна седмица
Момиченцето е родено едвам в 25-та гестационна седмица
Снимка: АГ "Селена "

Бременната Марина е призната в болница, само че безусловно преди процедурата двамата със брачна половинка й вземат решение, че няма да се предадат и ще потърсят помощ, с цел да са сигурни, че в действителност няма късмет за нероденото им дете.

Решават да се съветват с доктор Даниел Ставрев от АГ " Селена " в Пловдив.

" Трябваше ни единствено малко вяра, с цел да се вкопчим в нея и да продължим да се борим за детето си. Тази скъпа вяра ни даде доктор Ставрев, две фрази, които трансформираха живота ни “, споделя бащата на Криси – Калин.

Марина е приета в болница в лечебното заведение, където лекарите се борят в продължение на три седмици да задържат нероденото бебе колкото се може по-дълго в утробата. Защото всеки ден престой на бебето в утробата го приближава до шанса за живот.

След втората седмица обаче околоплодният мехур се пука дефинитивно и седмица по-късно на бял свят се появява Кристияна. С тегло от едвам 700 грама роденото в 25-та гестационна седмица момиченце е настанено в интензивния неонатологичен бранш, където битката за живота й продължава.

 Щастливата Марина с двете си дъщери
Щастливата Марина с двете си дъщери
Снимка: АГ "Селена "

Неонатолозите се борят 106 дни. И на 13 май дребната героиня Кристияна е изписана. Тя тежи към този момент 2200 грама и е в чудесно здраве.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР