Кристиян Вигенин от БСП разкри причините, поради които партията му

...
Кристиян Вигенин от БСП разкри причините, поради които партията му
Коментари Харесай

Вигенин: Много неща сме преживели като държава, но не знам дали ще преживеем ГЕРБ

Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия разкри аргументите, заради които партията му дружно с Има Такъв Народ и " Възраждане " счита да внесе избор на съмнение против служебния кабинет.

" Всъщност ние поискахме самият Главчев да бъде отхвърлен, тъй като там най-малко няма подозрение в процедурата - по този начин както този, който назначава, той може да освобождава, имам предвид Радев. При този метод на деяние на Главчев, може би това е най-хубавото решение, защото ние още от първия ден декларирахме, че това е партийна кандидатура, макар приказките от 1001 нощ от Бойко Борисов, че не се бил виждал с него. Буквално в първите дни получихме удостоверение - от назначенията на заместник-министри, съответно пък в този момент с дейностите свързани с външния министър и министъра на земеделието. Особено фрапиращо е това с външния министър, защото още до момента в който си отвори устата Бойко Борисов и към този момент поръчката е изпълнена и Главчев предлага различен външен министър. Това не е самоцел на Българска социалистическа партия. Решихме да пробваме с избор на съмнение, тъй като въпреки и на ръба, това е явен политически сигнал. Ние считаме, че има известно съображение да може да се случи. Какви са правните последици за това следва да забележим, защото това е нова процедура. Това е резултат от нескопосаните промени в конституцията ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Основната задача на служебния кабинет е да приготви едни почтени избори. От самото начало възразявахме за това Калин Стоянов да бъде вътрешен министър, тъй като се съмняваме в неговото предпочитание да обезпечи чиста среда за провеждането на тези избои. Сега със промяната, която се желае на външния министър, се оказва, че този, който ще готви изборите в чужбина, е блестящо политическо лице на ГЕРБ. Това е сериозен проблем. Доколкото пък самия министър председател няма проблем с тези неща явно, ние имаме подозрения, че задачата на Главчев няма да бъдат почтени избори, а да се сътвори среда, в която ГЕРБ да получи един неправдив бонус. Неприемливо е една партия да желае да управлява изборния развой ", счита Вигенин.

" Само ГЕРБ и Движение за права и свободи са удовлетворени. Това би трябвало да ни приказва нещо. Ние ще се обърнем към интернационалните институции и ще осведомяваме посланиците за нашата позиция. Предполага се, че страна членка на Европейски Съюз е стигнала до такива стандарти на демократичното си развиване, че няма потребност от кой знае какво наблюдаване.

На моменти се чудя по какъв начин действа към момента тази страна. Но нека тези избори са едно събуждане за всички, тъй като в случай че продължаваме по този метод, в един миг просто ще си унищожаваме личната страна. Абсурдно е всичко това. Ние доста неща сме претърпели, само че ГЕРБ не знам дали ще успеем да преживеем като страна след 1350 години ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР